Overstap van de week: Michiel Pannekoek

Delen:

Foto: Houthoff Buruma

De overstap van de week is dit keer geen overstap, maar een benoeming. Michiel Pannekoek, partner M&A en bestuurder bij Houthoff Buruma, is benoemd tot toezichthouder bij Lex Mundi. Lex Mundi is ‘s werelds grootste en meest prestigieuze netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren met 160 aangesloten kantoren en meer dan 21 duizend advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

Niet echt een overstap, maar erbij, nemen we aan?

Dat klopt. Ik blijf gewoon werkzaam in de M&A praktijk en als bestuurder van Houthoff Buruma.

Hoeveel tijd krijgt u van Houthoff Buruma voor het invullen van deze taak?

De rol van toezichthouder bij Lex Mundi ligt in het verlengde van de verantwoordelijkheid die ik binnen Houthoff Buruma heb voor onze internationale strategie. In die zin vergt dit dan ook geen significante extra tijdsbesteding.

We zien dat alleen Houthoff Buruma als Nederlands kantoor is aangesloten bij Lex Mundi. Waarom is dat en zou u er geen voorstander van zijn dat u vergezeld wordt door een of meerdere andere Nederlandse kantoren?

Lex Mundi is het meest toonaangevende internationale netwerk ter wereld. De meest wezenlijke kenmerken sinds de start 30 jaar geleden zijn dat er maar één kantoor per land of staat lid kan zijn en dat het lidmaatschap niet exclusief is. Dit laatste betekent dat het elk van de leden vrij staat om ook met andere kantoren samen te werken. Dit geeft een perfecte mix van het hebben van een betrouwbare partner die we goed kennen en waar kwalitatief toezicht op wordt gehouden door Lex Mundi in alle jurisdicties enerzijds en de onafhankelijkheid die ons in de gelegenheid stelt telkens op zoek te gaan naar de beste internationale partners voor de betreffende gelegenheid. Belangrijk derde kenmerk van het netwerk is het delen van kennis en ontwikkelingen tijdens round tables, practice group meetings en conferenties. Niet alleen juridisch inhoudelijke kennis wordt gedeeld maar ook kennis en ontwikkelingen op het gebied van business development, professional development, informatietechnologie en artificial intelligence. Omdat er geen concurrentie binnen de verschillende jurisdicties is, wordt deze informatie zonder voorbehoud gedeeld. Hierdoor zijn Lex Mundi kantoren uitstekend in staat in te spelen en vooruit te lopen op ontwikkelingen in het internationale speelveld waarin onze cliënten zich bevinden.

Wat wilt u over vier jaar via Lex Mundi voor de juridische wereld bereikt hebben?

Wij hebben de overtuiging dat met onze full-service propositie onze cliënten het meest zijn gebaat bij een onafhankelijke koers. Het houdt de lijnen met cliënten kort en we hebben geen last van overtollige interne organisatie structuren. Lex Mundi draagt bij aan onze mogelijkheden cliënten wereldwijd te bedienen met waar nodig lokale kantoren die steevast tot de top van hun markt behoren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven