Overstap van de week: Pieter van Onzenoort

Delen:

Pieter van Onzenoort

Overstap van de week is Pieter van Onzenoort. Van Onzenoort is als notaris gestart bij de praktijkgroep Family Owned Business & Private Wealth van Loyens & Loeff, na negen jaar met een aantal compagnons een nichekantoor gehad te hebben, gericht op private clients.

Waarom deze overstap?

De afgelopen negen jaar heb ik samen met mijn compagnons met veel enthousiasme het kantoor Bluelyn opgebouwd, dat geheel gericht was op de geïntegreerde notariële en fiscale begeleiding van vermogende, vaak bedrijvige, families. Ons uitgangspunt was dat we dienstverlening op het hoogste niveau wilden bieden, en dat hebben we met succes gedaan. Dat soort dienstverlening vraagt alleen veel van een organisatie, zeker als deze klein is. We concludeerden dat het zeer lastig, zo niet onmogelijk was om de continuïteit van de dienstverlening op het gewenste hoge niveau ook op lange termijn te waarborgen. Binnen een grote organisatie is dat eenvoudiger. De praktijkgroep Family Owned Business & Private Wealth van Loyens & Loeff richt zich op dezelfde cliëntengroep als Bluelyn, en biedt onze cliënten daarnaast continuïteit van de dienstverlening op het hoogste niveau . Binnen die praktijkgroep wordt de expertise die hiervoor nodig is, gebundeld en versterkt. Het is dan ook een logische combinatie.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Het doel is een nog bredere basis te geven aan de praktijkgroep Family Owned Business & Private Wealth en deze verder uit te bouwen. We denken dat de praktijkgroep daardoor voor cliënten binnen onze doelgroep een logische keuze wordt voor hun notariële en fiscale begeleiding op het hoogste niveau, ook internationaal.

Gaat u de nichewereld niet missen?

Het gaat om onze cliënten. De kracht van Loyens & Loeff is dat specialisten die zich richten op onze doelgroep zelf onafhankelijk invulling geven aan hun niche. Vanuit deze zelfstandigheid kunnen we onze cliënten persoonlijke aandacht en advies op het gewenste niveau bieden.

Wat maakt het notariaat zo leuk?

Ik hecht niet bijzonder aan het zijn van notaris, wel aan het belang van onze cliënten. Het gaat om families die ik vaak al vele jaren begeleid. Het geeft veel voldoening om hen met raad en daad in de verschillende fases van het leven en van generatie op generatie bij te staan.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?

Aan specialisten op het gebied van het ‘notariële’ familierecht en de fiscale begeleiding van vermogende families zal altijd behoefte bestaan. Of de specialist een notaris is of niet, is daarbij niet van doorslaggevend belang, alhoewel de waarborgen van onafhankelijkheid en onpartijdigheid die in ieder geval voor een notaris gelden, daarbij wel belangrijk zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven