Overstap van de week

Overstap van de week: Samantha Bilgi

Samantha Bilgi

Overstap van de week is SAMANTHA BILGI. Bilgi is per 1 augustus 2017 Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten in Rotterdam komen versterken. Zij zal zich bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten bezighouden met zowel bestuursrechtelijke als strafrechtelijke zaken, waaronder die op het terrein van het bestuursstrafrecht en de bestuurlijke boete.

 Uw eerste kantoor? Waarom juist dit kantoor?
Tijdens mijn studie ben ik bij Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten begonnen als paralegal. Zo heb ik een goed beeld gekregen van het type zaken dat het kantoor behandelt, van de manier van werken en de omgang tussen collega’s. Ik merkte al snel dat dit mij enorm aansprak. Het kantoor heeft daarnaast oog voor de kwetsbare kant van de samenleving. In die setting pas ik goed.

U hebt uw master strafrecht cum laude afgerond en het Excellent Master Tracé gevolgd en uw scriptie zal worden opgenomen in de Junior Pompe Reeks. Dit belooft nog veel meer. Wat mogen we allemaal van u gaan verwachten?
Allereerst wil ik binnen een hooggespecialiseerd kantoor relevante zaken behandelen en hiermee zo veel mogelijk ervaring opdoen. Daarnaast heb ik de ambitie om te promoveren. Onderzoek doen heeft me altijd al geïnteresseerd, dus als ik de kans krijg om de advocatuur en een promotieonderzoek over een aantal jaar te combineren zou ik dat onmiddellijk doen. Bij dit kantoor behoort dat in ieder geval tot de mogelijkheden.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?
Ik heb gestudeerd in Utrecht, waar het instituut voor strafrecht en criminologie is vernoemd naar Willem Pompe. Pompe was hoogleraar, maar is ook werkzaam geweest in de advocatuur. Pompe is altijd sterk gericht geweest op de rechtsbescherming van de verdachte en heeft hiermee zijn sporen achtergelaten in de wijze waarop anno 2017 nog steeds college wordt gegeven in Utrecht. Daar heb ik bewondering voor.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
Met het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) wordt gestreefd naar een verdergaande digitalisering van de rechtspraktijk. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat het einde van papieren dossiers nadert. De toestroom van data wordt massaler, waardoor data een belangrijkere rol gaan spelen binnen (onder andere) de rechtspraktijk. Advocaten moeten hier op inspelen: ze moeten oog hebben voor ontwikkelingen als ‘big data’ (extreem grote datasets) en ervoor zorgen dat op kantoor met nieuwe wijzen van informatievoorziening kan worden omgegaan. Het aanschaffen van nieuwe instrumenten kan noodzakelijk zijn om aan te blijven sluiten bij de huidige praktijk.

Waar staat u over vijf jaar?
Ik verwacht over vijf jaar een gespecialiseerd advocaat te zijn op het terrein van het bestuursstrafrecht. Ook hoop ik een aanvang te hebben gemaakt met een promotieonderzoek dat verband houdt met dit rechtsgebied.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand