Overstap van de week: Sanne Machiels

Delen:

Sanne Machiels

Overstap van de week is Sanne Machiels. Ze is als advocaat-medewerker begonnen bij het Amsterdamse Corporate & Fintech advocatenkantoor FG Lawyers. Hiervoor was zij werkzaam bij American Express.

Waren de eerste weken rustig inkomen of moest u meteen vol aan de bak?
De eerste paar weken zijn volop gebruikt om goed op stoom te komen vanwege het zwangerschapsverlof van een van de partners later die maand. Dit betekende heel veel lezen om de klanten beter te leren kennen en om te begrijpen voor welke juridische vraagstukken deze klanten momenteel staan.

U komt bij American Express vandaan. Daarvoor zat u bij CMS. Miste u het advocatenleven?
Ik kijk met goede herinneringen terug op mijn baan bij American Express. Ik heb veel geleerd van het werken als bedrijfsjurist. Maar ja, ik miste het advocatenleven. Ik miste met name het werken in een team van mensen met dezelfde discipline en de mogelijkheid om je inhoudelijk te verdiepen in de juridische materie. Binnen mijn vorige functie was hiervoor onvoldoende ruimte.

Waarom heeft u specifiek voor FG Lawyers gekozen?
Ik heb gekozen voor FG Lawyers vanwege het enthousiasme van het team en de specialisatie in ‘Alternative Finance’. Binnen deze specialisatie adviseer je vaak beginnende bedrijven met innovatieve ideeën. Dit vraagt van jou als advocaat ook veel creativiteit en out of the box denkwerk. Naast Alternative Finance is er binnen FG Lawyers voor mij ook de mogelijkheid om ervaring op te doen in de proces- en transactiepraktijk in bredere zin.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?
Ik wil de bestaande praktijk succesvol ondersteunen en uitbreiden. Hierbij komt onder andere mijn ervaring opgedaan bij American Express in de betaaldienstverlening van pas. Daarnaast wil ik mij naast het financieel recht verder specialiseren in data privacy vraagstukken relevant voor onze klanten actief in de financiële sector.

Wat maakt dat zo goed bent in uw vak?
Vanwege mijn ervaring bij zowel een groot advocatenkantoor als in het bedrijfsleven heb ik in een relatief korte tijd al veel verschillende kanten van de financiële dienstverlening kunnen zien. Dit helpt mij beter te begrijpen welke juridische behoeftes een klant heeft. Daarnaast ben ik iemand die graag alles wil begrijpen en verzet daarom veel werk om altijd het beste antwoord te kunnen leveren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven