Overstap van de week: Sjoerd Buijn

Delen:

Sjoerd Buijn

Overstap van de week is Sjoerd Buijn. Buijn is per 1 april als kandidaat-notaris toegetreden tot de notariële corporate praktijk van Allen & Overy. Buijn was tot voor kort counsel bij Stibbe.

Waarom deze overstap?

Hoewel ik ruim tien jaar met veel plezier bij Stibbe heb gewerkt kreeg ik de indruk dat Allen & Overy een kant op gaat die beter aansluit bij mijn ambities, en mij de mogelijkheid biedt verder te groeien in het type werk dat mij het meeste aanstaat: hoogwaardige advisering van beursvennootschappen en grote internationale ondernemingen bij hun governance en bij complexe transacties.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Van nature ben ik iemand die niet verzot is op veranderingen. Stibbe was mijn eerste werkgever. Hoewel de naam en reputatie van Allen & Overy uitstekend zijn, is een overstap naar een nieuw kantoor toch een sprong in het onbekende. Prettige gesprekken met verschillende Allen & Overy partners hebben de beslissing een stuk gemakkelijker gemaakt. Na een kleine maand kan ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik de beslissing genomen heb.

Wat gaat Stibbe van uw vertrek missen en wat zal Allen & Overy van uw komst merken?

Het is lastig over mezelf te zeggen wat Stibbe gaat missen. Ik heb altijd geprobeerd een belangrijke brug te zijn tussen het notariaat en de advocatuur, en het plezier dat ik steeds in mijn werk heb gehad over te brengen op anderen. Ik hoop bij Allen & Overy de expertise die ik in tien jaar bij Stibbe heb opgebouwd in te kunnen brengen en door middel van een pragmatische aanpak een positieve bijdrage te leveren aan het team. Tegelijkertijd hoop ik dat ook hier mijn plezier in het werk aanstekelijk werkt.

Wat maakt het notariaat zo interessant?

Het notariaat is naar mijn mening doorgaans bovengemiddeld goed ingevoerd in de finesses van het rechtsgebied waarin zij opereert. Deze brede kennis maakt dat de notaris een centrale rol speelt bij een grote verscheidenheid aan zaken. Ik denk dat een notaris, ook de verregaand gespecialiseerde notaris, om deze reden een zeer gevarieerde en steeds weer uitdagende praktijk kan voeren, zodat iedere dag weer anders is en hij of zij nooit is uitgeleerd.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Als voorbeeld noem ik graag mijn vader, Frederik Buijn. Een echte notaris en een ware autoriteit op zijn vakgebied, het ondernemingsrecht. Het is mijn lang gekoesterde ambitie ooit zijn statuur te bereiken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven