Overstap van de week: Tomasz Kodrzycki

Delen:

Overstap van de week is Tomasz Kodrycki. Kodrzycki is met ingang van 1 oktober als advocaat-medewerker in dienst getreden bij JahaeRaymakers in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het financieel-economische strafrecht en heeft een achtergrond in de mensenrechten. Hiervoor werkte hij voor Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers en Jones Day.

Waarom deze overstap?
De focus bij mijn vorige kantoor werd gaandeweg steeds meer op advisering gelegd, ten koste van de meer klassieke verdediging in strafzaken. Ik begon balans en afwisseling in mijn dagelijkse werk te missen. Bij JahaeRaymakers verwacht ik de juiste mix te vinden van verdediging én advisering. Een prettige bijkomstigheid is de gedeelde voorliefde voor mensenrechten.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik heb voordat ik advocaat werd een tijd bij het EHRM gewerkt als zaaksbehandelend jurist. Daar zag ik elke dag het werk van advocaten voorbij komen. Dat heeft mijn interesse voor het vak geprikkeld. Je kan er veel creativiteit in kwijt, hebt veel vrijheid, en bent zowel juridisch-technisch bezig als met de mensen achter een zaak. En zittingen natuurlijk! Die hadden we bij het EHRM veel te weinig.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Eigenlijk niet. Een beetje een flauw antwoord. Maar zeker in het strafrecht valt het mij niet zwaar veel voldoening uit mijn werk te krijgen. Behalve dat ik het gewoon leuk vind, is het denk ik ook belangrijk dat de balie het openbaar ministerie en de rechterlijke macht scherp houdt. Ook die rol past mij.

Wat maakt dat u zo goed bent in uw vak?
Moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Compleet op de inhoud – no loose ends – en beheerst op zitting. Mijn mensenrechtenachtergrond maakt dat ik me ook goed boos kan maken als iets onrechtvaardig voelt, waarbij ik hyperbolen wel probeer te vermijden.

Althans, dat is de advocaat die ik aspireer te zijn.

Wanneer stapt u weer over?
Not anytime soon. JahaeRaymakers heeft een geweldige praktijk en veel ontwikkelingsmogelijkheden. Het is me een eer er onderdeel van uit maken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven