Overstap van de week: Youri Tonino

Delen:

Overstap van de week is Youri Tonino. Tonino stapte 14 augustus over van Van den Herik & Verhulst Advocaten naar FIZ advocaten in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in het financierings- en insolventierecht.

Waarom deze overstap?
Zoals meestal, gaat het om een combinatie van factoren. Ik zat hiervoor goed op mijn plek en hoefde niet per se een stap te zetten. Toch kriebelde het wat nadat ik het afgelopen jaar voor meerdere functies was benaderd.

Ik wil mij verder specialiseren, maar ook meer ontwikkelen als ondernemer.
FIZ advocaten is een niche kantoor dat zich bezighoudt met advisering en procederen over financiering, insolventie en zekerheden. Ik hield mij al daarmee bezig, maar kan bij FIZ nog een extra specialisatieslag maken. Bovendien werkt FIZ in een klein team, wat betekent dat iedereen zich, naast het inhoudelijke werk en acquisitie, actief bezig moet houden met de ontwikkeling van het kantoor. Al met al een mooie uitdaging!

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Ik ben pas drie weken aan het werk. Het is dus nog steeds wennen, maar dat ziet met name op praktische dingen. Inhoudelijk kon ik gelijk met leuke zaken aan de slag. Een kleiner kantoor betekent vanzelfsprekend ook een kleinere setting. Minder collega’s, maar wel veel intensiever contact. Dat is waardevol.

Uw draait uw hand niet om voor complexe financieringen? Waarom zijn die zo leuk?
Bij financiering- en zekerhedenstructuren komt, naast de financieel economische, commerciële en bestuursrechtelijke aspecten, plat gezegd ook heel wat gepuzzel kijken. Ik zie het bij het opstellen van documentatie als een uitdaging om dergelijke structuren zo helder mogelijk op papier te krijgen, terwijl het bij een geschil achteraf juist de uitdaging is om ook hierbij op een zo praktisch en efficiënt mogelijke wijze tot het voor de cliënt gewenste resultaat te komen.

Wat wilt u bij FIZ advocaten bereiken?
Bij FIZ wil ik die verdere specialisatieslag maken, mij verder ontwikkelen als advocaat en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het kantoor.

Met welke professionele en met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij FIZ advocaten?
FIZ bestaat nu ongeveer vier jaar en is in die periode van start-up uitgegroeid tot een succesvolle dienstverlener in deze niche markt. Met mijn achtergrond en ervaring kan ik FIZ helpen die praktijk verder uit te bouwen. Ik zet mij daar nu al drie weken met veel plezier voor in!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven