Overstapmr. van de week: Dirk Berendsen

Delen:

Dirk BerendsenOverstapmr. van de week is Dirk Berendsen. Hij stapte per 1 februari over van Loyens & Loeff naar Weebers Vastgoed Advocaten in Eindhoven. Berendsen is als partner specialist op het gebied van onroerend goed recht met een bijzondere nadruk op vastgoedtransacties, huurrecht, zakenrecht en vastgoed gerelateerde geschillenbeslechting in de meest brede zin van dat woord.

Waarom deze overstap?

De belangrijkste reden is een vurige wens om te ondernemen in combinatie met de gelegenheid

om mijn ‘werk-levenbalans’ te verbeteren, zodat ik gerichter tijd kan besteden aan mijn gezin. Tegelijkertijd is mij er veel aan gelegen om op topniveau in uitdagende zaken te blijven acteren. Zowel de hoedanigheid van Weebers (een innovatief kantoor, ultra gespecialiseerd in alle facetten van de vastgoed praktijk) als ook de regio (de snelste, verreweg slimste groeiregio met een ‘warme’ vastgoed sector) bieden bij uitstek de gelegenheid om mijn wensen bewaarheid te laten worden.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Mijn doel is om de praktijk verder uit te breiden met uitdagend werk voor evenzo uitdagende opdrachtgevers, steeds met een primaire focus op het echt toevoegen van waarde tegen tarieven die daarop aansluiten. Het is mijn overtuiging dat advocaten alleen op die wijze (ultra gespecialiseerde dienstverlening op topniveau, differentiatie in de prijs en diversificatie in de klantbenadering) mee kunnen met de ontwikkelingen in de markt.

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Deze ligt achter mij en was ietwat onwerkelijk, in die zin dat ik vanuit een periode van bijzonder intensieve praktijkvoering verzeild raakte in allerlei administratieve opstartperikelen. Met de druk even van de juridische ketel kunnen processen voor het gevoel soms wat stroperig gaan. Kortom: (veel te) rustig inkomen; veel kopjes koffie.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

De ondernemende jurist die (i) scherp is op de inhoud; (ii) prat gaat op integrale dienstverlening, pro activiteit en bereikbaarheid; (iii) waar wenselijk getuigt van een (winnende) straatvechtersmentaliteit; (iv) (commercieel) oog heeft voor de belangen van zijn opdrachtgevers; en (v) in oplossingen (mee)denkt en spart. Kortom: de moderne advocaat als ‘allround’ dienstverlener.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Profvoetballer. Ik denk dat ik al vroeg de juiste keuze heb gemaakt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven