Overstapper van de week: Dennis Veldhuizen

Delen:

Dennis VeldhuizenOverstapper van de week is Dennis Veldhuizen. Hij richtte begin januari, samen met Wouter Engelsman en Eric van Dam, CLINT Lawyers & Mediators op. Veldhuizen was hiervoor verbonden aan HDK Advocaten en Fiscalisten, Amsterdam.

Wat heeft u ertoe gezet een eigen kantoor te beginnen?

Bij mijn voormalige kantoor HDK was ik al mede-partner. De keuze voor CLINT is vooral ingegeven door de wens om nog meer te focussen op het zogenaamde corporate arbeidsrecht. Naast het dagelijkse arbeidsrecht (zeg maar vooral ontslagrecht) richten wij ons nu nog specifieker op het arbeidsrecht in fusie- en overnametrajecten. Met onze arbeidsrechtelijke en pensioenkennis bieden wij een uitstekend ondersteunend HR-platform voor accountantskantoren, corporate-financekantoren en andere adviseurs in overnametrajecten. Daarnaast bieden wij met MfN gecertificeerd Eric van Dam als mediator alternatieve conflictoplossingen aan in arbeidsrelaties en samenwerkingsverbanden. Denk hierbij ook aan conflicten in maatschappen of ziekenhuisunits bijvoorbeeld. Wij verwachten overigens dat door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid de vraag naar mediation alleen maar zal toenemen.

Waarom ‘CLINT’?

Wij hebben gekozen voor een korte, krachtige naam, die bovendien gemakkelijk uitspreekbaar is voor onze internationale cliënten. CLINT staat voor kort en helder. Net zoals onze advisering. CLINT staat daarnaast voor persoonlijke toewijding, pragmatisme en het vinden van de juiste oplossingen in plaats van het voeren van juridische debatten. CLINT staat tevens ook voor client. Die staat bij ons voorop.

U bent ook nog Lid Raad van Advies. Hoe combineert u deze functie met het runnen van een nieuw kantoor?

Het adviseurschap bij Aeves (een onderneming gespecialiseerd op het terrein van executive search, interim management en consultancy) is goed te combineren met de startfase van CLINT. Wij komen als Raad van Advies een aantal keer per jaar bijeen met het management voor het geven van gevraagd en ongevraagd advies over de business. Het is erg leuk en nuttig om met personen samen te werken met veel kennis van finance en bedrijfsvoering. Deze kennis neem ik graag mee in onze eigen start up.

Wat heeft uw kantoor over tien jaar allemaal bereikt?

Qua aantal advocaten verwachten wij tegen die tijd op 20-30 personen te zitten. Gelet op onze internationale klantenportefeuille is daarnaast onze strategie om ons kennisnetwerk buiten Nederland de komende jaren stevig uit te bouwen. Wie weet hebben wij over 10 jaar wel enkele CLINT satellietkantoren te hebben binnen of zelfs buiten Europa. 

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzette?

De Teastreet thee die ik van mijn echtgenote cadeau kreeg voor het nieuwe kantoor. Zij is eigenaar van dit theemerk.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven