Overstapper van de week: Mariska Aantjes

Delen:

Mariska Aantjes

Overstapper van de week is Mariska Aantjes. Zij versterkt als partner de sectie Arbeidsrecht van Ekelmans & Meijer Advocaten, Den Haag. Aantjes was eerder advocaat bij Marxman advocaten en voerde sinds 2004 praktijk vanuit het door haar opgerichte nichekantoor Aantjes Advocaten B.V.

Zij is gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke vraagstukken en op het gebied van het ambtenarenrecht.

U had uw eigen kantoor. Was u daarop uitgekeken?
Ha, dat niet. Ik heb in 13 jaar een interessante, leuke praktijk opgebouwd, maar die neem ik mee. Wel miste ik het met mijn kantoor in kleiner verband om deel uit te maken van een groter geheel en samen te werken met meerdere collega’s en de gezelligheid die daarbij hoort. Ekelmans & Meijer Advocaten heeft een uitstekende reputatie en staat bekend om zijn goede werksfeer. Dat sprak mij aan. Er bleek een wederzijdse klik en na een maand te hebben gewerkt, ervaar ik het hier als een warm bad. Ik kan mij hier meer focussen op mijn cliënten en het ondernemen, de zaken die ik het liefste doe. Ik geniet ervan dat ik mij niet meer hoef bezig te houden met het management van mijn eigen kantoor. Het is daarnaast ook fijn dat ik mijn cliënten nu ook andere disciplines kan bieden, en kan werken voor de mooie cliënten die Ekelmans & Meijer al heeft.

Was het rustig inkomen of meteen hard aan de slag?
Ik nam mijn eigen praktijk mee en ging dus full swing door, maar er was gelukkig ook voldoende tijd om ‘er in te komen’, zo net voor de vakantieperiode. Het was een hele geruststelling dat tijdens mijn vakantie mijn praktijk kon worden waargenomen door meerdere kantoorgenoten. Onze arbeidsrechtsectie bestaat uit zeven advocaten en wordt ondersteund door zeer ervaren secretaresses. Zo veel luxe in achtervang was ik uiteraard niet meer gewend.

Wat gaat u Ekelmans & Meijer Advocaten bieden?
Naast mijn kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht en ambtenarenrecht hoop ik met mijn ervaring met social media, online zichtbaarheid en branding, bij te dragen aan de innovatieve ambities van het kantoor. Ik kwam hier de eerste maand bijna dagelijks allerlei ‘verborgen schatten’ tegen die wat mij betreft wel meer in de spotlights mogen komen. Zo organiseren we regelmatig een HR-café, hebben we een bloeiende German Desk en nemen we ieder jaar cliënten mee naar de Parade en het Festival Classique, die we allebei sponsoren en organiseerden we in juni de Legallink Academy in Scheveningen voor advocaat-medewerkers van het internationale netwerk waar we mee samenwerken.

U bent ook geregistreerd MfN-mediator en actief als columniste en blogger. Heeft u daar in uw nieuwe functie nog steeds tijd voor?
Jazeker. Ekelmans & Meijer juicht dit zelfs toe! In mijn eerste maand ben ik dan ook al als mediator aan de slag geweest en ook heb ik geblogd. Als je de jongere advocaten wilt inspireren om te gaan bloggen, moet je het zelf ook doen, vind ik.

Hoe ziet u de toekomst van de advocatuur?
De advocatuur zal met haar tijd meegaan. Advocaten zullen meer gebruik gaan maken van technologie in hun werk. De toegevoegde waarde van de advocaat zal daardoor steeds meer bestaan uit dat wat een computer niet kan. Met juridische kennis en vaardigheden alleen kom je er allang niet meer. Strategie, het inschatten van de situatie en van de uitwerking van mogelijke (re)acties en oplossingen gaan  een steeds grotere rol spelen. Daarbij zullen andere vaardigheden en kwaliteiten van advocaten gevraagd worden, zoals die op het gebied van conflictmanagement en inlevingsvermogen. Door de constant aanwezige informatiestroom en het steeds behendig wisselen tussen zijn vaardigheden, zal het ook steeds belangrijker worden dat een advocaat zijn focus weet te behouden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven