‘PATROONS MOETEN BINNEN OPLEIDING ADVOCATEN ACTIEVER WORDEN’

De stichting beroepsopleiding advocaten (SBA) heeft de kwaliteit van de huidige Beroepsopleiding Advocaten als ‘goed’ beoordeeld: de opleiding steekt ‘systematisch en over de volle breedte boven de gangbare basiskwaliteit uit’. Wel moeten patroons actiever bij de opleiding worden betrokken.

Delen:

20-juli-Beroepsopleiding
Foto: Tammy Duggan-Herd/Pixabay

In haar rapport schrijft de SBA dat de uitvoeringsorganisatie van de Beroepsopleiding Advocaten weer vooruitgang heeft geboekt. Zo is het vaardigheden- en ethiekonderwijs verder ontwikkeld, is de integratie van cognitie en ethiek binnen het vaardighedenonderwijs verbeterd en zijn de meeste vakken van een duidelijk postacademisch niveau. De opbouw van het docentencorps sluit goed aan op de beroepspraktijk. De toetsen sluiten aan bij de actualiteit en recente jurisprudentie.

Patroons moeten actiever

Wel constateert de SBA dat het nog steeds lastig blijkt patroons actief en blijvend bij de opleiding te betrekken. De SBA moedigt de uitvoeringsorganisatie van de Beroepsopleiding Advocaten en de NOvA aan om te blijven onderzoeken hoe de betrokkenheid van de patroons verder kan vorm krijgen. In de vernieuwde beroepsopleiding stelt de NOvA het volgen van een patroonscursus van zes uur verplicht.

Nieuwe opleiding

In september van dit jaar start de inschrijving voor het eerste cohort stagiairs dat in maart 2021 aan de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten begint. Deze opleiding behoudt de goede elementen uit de huidige opleiding, maar krijgt andere accenten, zoals meer aandacht voor vaardigheden en ethiek. Deelnemers aan de huidige beroepsopleiding blijven deze gewoon volgen. Er zullen dus enige tijd twee opleidingen naast elkaar bestaan.

De visitatie wordt elke twee jaar uitgevoerd door de stichting beroepsopleiding advocaten, als onderdeel van de overeenkomst tussen de NOvA en de uitvoeringsorganisatie van de Beroepsopleiding Advocaten. Nu is de laatste visitatie van de SBA bij de huidige Beroepsopleiding Advocaten uitgevoerd.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven