Paul Josephus Jitta (BUREN) over Latijns-Amerika

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Paul A. Josephus Jitta. Josephus Jitta heeft zich per 1 februari 2020 als partner verbonden aan de Corporate / M&A-praktijk van BUREN. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende transacties. Josephus Jitta is daarnaast honorair consul van Ecuador in Amsterdam en medeverantwoordelijk voor de Latijns-Amerika desk van BUREN. Hij is afkomstig van de Amsterdamse vestiging van HEUSSEN Advocaten en Notarissen.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Helemaal. Ik ben warm onthaald door mijn nieuwe collega’s. Wat ook goed hielp is dat kantoor bij mijn aankomst net in een interne verbouwing zat. Daardoor liep iedereen met dozen onder de arm.

Waarom bent u overgestapt?
Ik kende BUREN al als een heel goed en internationaal opererend kantoor. Omdat we voor een aantal dezelfde cliënten werken zijn we in gesprek geraakt. Er was direct een heel goede klik. Ik verwacht dat mijn internationale M&A-praktijk goed zal gedijen bij BUREN, vanwege de multidisciplinaire werkwijze, de grotere omvang van het kantoor en het nog internationalere netwerk. Ook BURENs focus op Latijns-Amerika zal een boost kunnen geven aan mijn Spaanstalige praktijk.

Wat heeft u met Latijns-Amerika?
Het laatste jaar van mijn rechtenstudie heb ik aan de Universiteit van Salamanca gestudeerd en met vier Spaanse studenten gewoond. Dat was niet alleen een heel mooie tijd, maar hiermee heb ik ook de basis gelegd voor mijn Spaanstalige praktijk. Mijn focus lag aanvankelijk primair op Spanje, maar gaandeweg ben ik ook steeds meer gaan optreden voor Spaanstalige cliënten uit Latijns-Amerika. Ik merk zowel aan mijn cliënten als aan mezelf dat het iets extra’s geeft dat je de taal spreekt en de cultuur begrijpt.

Wat is het meest opvallende dat u als advocaat meegemaakt hebt?
In een grote Nederlandse insolventiezaak trad ik op voor een Latijns-Amerikaanse aandeelhouder. Tijdens de zitting kon ik niet de voor de rechtbank benodigde stukken overleggen om de aandeelhouderspositie van mijn cliënt aan te tonen. De cliënt had me deze namelijk niet meer op tijd kunnen toezenden. Tot grote hilariteit van alle aanwezige advocaten moest ik toen van de rechtbank de zittingszaal verlaten. Dat was de eerste en hopelijk laatste keer dat ik uit een zitting werd gezet. In hoger beroep heb ik dat overigens recht kunnen zetten: toen had ik de vereiste documenten wel tijdig ontvangen en kon ik die ter terechtzitting overleggen.

Wat heeft u zich voorgenomen toen u bij BUREN begon?
Mijn praktijk heeft altijd al een sterk internationaal karakter gehad waarbij Spaanstalige landen goed zijn vertegenwoordigd. Met de samenvoeging met de al bestaande Latijns-Amerikaans praktijk van BUREN wil ik ernaar streven een van de grootste multidisciplinaire Spaanstalige praktijken van Nederland te worden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl