Plan voor Leiden Law Park, met start ups en scale ups

Delen:

Raamsteeg Leiden
Het gebouw aan de Raamsteeg. Foto: Universiteit Leiden

De gemeente Leiden, de provincie Zuid-Holland en de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden laten een haalbaarheidsonderzoek doen naar de mogelijkheden voor een Leiden Law Park. Rondom de Steenschuur zou een ‘law’ hotspot moeten komen. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt.

Binnen het Leiden Law Park zouden juridische dienstverleners, legal tech start-ups/scale-ups, dependances van internationale bedrijven en kennisinstellingen moeten komen.

Raamsteeg 2

De Universiteit heeft al een gebouw op het oog voor het Leiden Law Park: het voormalige Museum van Natuurlijke Historie aan de Raamsteeg 2. Dat gebouw heeft nu geen officiële bestemming.

Jan Hendrik Schretlen is inmiddels geïnstalleerd als kwartiermaker voor het project, en voorgesteld in een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie, onderzoekers en studenten van de faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij brengt binnen een jaar advies uit over de haalbaarheid van dit idee, en onderzoekt ook de financiële mogelijkheden van een dergelijke juridische innovatiehub in de binnenstad. Het Leiden Law Park moet een kruisbestuiving tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven mogelijk maken, die ook in het Leiden Bio Science Park zo succesvol is.

Publiekslezingen

Ook inwoners van de stad zouden in een dergelijke Leiden Law Park terecht moeten kunnen, vindt decaan Joanne van der Leun van de rechtenfaculteit. Bijvoorbeeld met inhoudelijke vragen die studenten kunnen gaan beantwoorden, of voor bijeenkomsten en publiekslezingen. “Ik zie dit als een mooie impuls voor vernieuwing en samenwerking,” aldus Van der Leun. De decaan wil de plannen in samenspraak met de inwoners van Leiden ontwikkelen.

Internationale kennisstad

Wethouder Paul Dirkse van de gemeente Leiden is enthousiast: “Het is een mooi idee dat bijdraagt aan de verdere versterking van Leiden als internationale kennisstad. De rechtenfaculteit is internationaal gerenommeerd en sterk verbonden met onze stad. Dit plan is niet alleen goed voor de faculteit zelf, maar draagt ook bij aan de lokale economie en is dus goed voor de hele stad.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven