Plasman: partij voor Niet-Stemmers

Delen:

Peter Plasman
Peter Plasman. Foto: Chantal Ariens

De Amsterdamse strafrechtadvocaat Peter Plasman doet met de partij voor Niet-Stemmers  mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Op de lijst staan behalve hijzelf nog vier advocaten: zijn kantoorgenoten Willem van Vliet, Nihad El Farougui, Carolien Pentinga en Maribel Schwab. Ook Plasmans zoons Rijk en Rits staan op de lijst.

Met zijn partij richt Plasman zich op de grote groep stemgerechtigden die niet naar de stembus gaat: dat was bij de vorige Kamerverkiezingen 25,4 procent. “Deze mensen gaan wij vertegenwoordigen en zichtbaar maken”, vertelde Plasman op NPO Radio 1.

Als Plasmans partij in de Kamer komt, zullen de Kamerleden de partij de naam eer aan doen en zich volledig afzijdig houden van elke politieke beslissing. “Ze hoeven dus ook niet in de Kamer te zitten,” zegt Plasman. Hij heeft aan de kandidaten geen enkele eis gesteld. “De persoon zelf is onbelangrijk, als hij zich maar niet afsplitst of bij een andere partij aansluit. Ik steek mijn handen in het vuur voor de mensen die op mijn lijst staan.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven