Procesfinanciering bij zakelijk geschil

Van Benthem & Keulen en Liesker Procesfinanciering bieden cliënten die willen procederen in een zakelijk geschil voortaan de optie van procesfinanciering als financieringsinstrument.

Delen:

Procesfinanciering bij zakelijk geschil

De samenwerking tussen van Van Benthem & Keulen en Liesker Procesfinanciering vormt een verlengstuk op de ‘Litigation Valuator’, waarmee cliënten van Van Benthem & Keulen inzicht krijgen in de kosten verbonden aan het procederen in een specifiek zakelijk geschil. Met het aanbieden van procesfinanciering als financieringsinstrument zet Van Benthem & Keulen een volgende stap in het servicen van cliënten die met een zakelijk geschil naar de rechter willen. Marcel Ruygvoorn, advocaat en partner Commercial Contracts & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen: “Wij willen cliënten zowel financiële als procedurele transparantie kunnen bieden over het te verwachten resultaat. Dat is belangrijk voor hen, met name bij civiele procedures. Met de Litigation Valuator hebben wij, inmiddels ruim drie jaar geleden, een online tool ontwikkeld waarmee wij onze cliënten inzicht kunnen geven in de processtappen en de daarmee gepaard gaande kosten. Door de samenwerking met Liesker kunnen wij onze cliënten nu volledig ontzorgen door niet alleen de kosten te beheersen, maar ook het bijbehorende (financiële) risico af te dekken indien gewenst.”

Procesfinanciering steeds vaker ingezet

Liesker Procesfinanciering signaleert dat procesfinanciering steeds vaker wordt ingezet bij zakelijke geschillen. Willem Van Nijnanten, CEO Liesker Procesfinanciering: “Steeds meer ondernemers onderkennen de toegevoegde waarde van procesfinanciering. Dankzij procesfinanciering blijven liquide middelen beschikbaar en zijn reserveringen voor de hoge en onzekere kosten van een proces niet meer noodzakelijk. Daar komt bij dat wij het managen van het financiële proces volledig uit handen nemen van de cliënt. In deze samenwerking met Van Benthem & Keulen geldt bovendien dat wij als gevolg van de korte lijnen nóg slagvaardiger kunnen handelen en de cliënt optimaal maatwerk kunnen bieden.”

Geen risico, geen kosten

In de praktijk kan Van Benthem & Keulen, indien cliënten dat wensen, rechtszaken voorleggen aan Liesker Procesfinanciering. Daarbij ligt de focus op zakelijke geschillen. De ondergrens van een rechtszaak bedraagt € 500.000,-. Indien Liesker Procesfinanciering besluit tot financiering van de zaak, neemt zij het risico over van de indienende partij. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en wordt het resterende bedrag tussen cliënt en financier volgens een ratio van 70/30 verdeeld. Bij verlies blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven