Proefschrift Nelemans bekroond met de Moddermanprijs 2008

Het proefschrift van M. (Matthijs) Nelemans, Het verbod van marktmanipulatie, is bekroond met de Moddermanprijs 2008. In november 2007 is deze dissertatie verdedigd aan de Universiteit van Tilburg.

Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de prof. A.E.J. Moddermanstichting. Dit is een aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te Leiden verbonden stichting tot bevordering van het onderzoek op het gebied van de strafrechtswetenschappen. De Moddermanprijs 2008 wordt toegekend aan diegene die dienaangaande in de kalendeij aren 2006 en 2007 een proefschrift heeft verdedigd aan een Nederlandse universiteit dat getuigt van een bijzondere wetenschappelijke kwaliteit. Tijdens de prijsuitreiking op 12 september 2008 te Leiden wordt de toekenning van de prijs gemotiveerd.

De prijs bestaat uit een door de beeldhouwer F. Letterie ontworpen bronzen penning en een geldbedrag. Op de penning staat op de voorzijde een afbeelding van het hoofd van prof. A.E.J. Modderman (1838-1885), hoogleraar strafrecht te Leiden van 1871-1879 en daarna minister van Justitie. Aan de achterzijde van de penning staat het motto van de universiteit Leiden en een kunstzinnige afbeelding.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven