Professor Sjef Gevers benoemd als adviseur gezonheidszorg bij DLA Piper

Delen:

DLA Piper advocaten, notarissen en belastingadviseurs maakt bekend dat prof. mr. dr. J.K.M (Sjef) Gevers per direct verbonden zal worden aan het kantoor als adviseur Gezondheidszorg. Gevers is hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zal betrokken worden bij het adviseren van cliënten van DLA Piper die actief zijn in de gezondheidszorg. Daarnaast zal Gevers een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de Gezondheidszorggroep van het kantoor.

Prof. Gevers (1945) heeft een zeer diepgaande kennis en brede ervaring op het gebied van gezondheidsrecht. Ruim 28 jaar doceert Gevers gezondheidsrecht aan de juridische en medische faculteit en sinds 1992 is hij als hoogleraar verbonden aan deze faculteiten.

Prof. Gevers is sinds 1994 hoofdredacteur van de European Journal of Health Law en inmiddels 9 jaar hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht. Gevers is ook actief betrokken bij het internationale tijdschrift Medicine and Law en het Nederlandse Juristenblad.

Ook op Europees niveau wordt met regelmaat een beroep gedaan op Gevers’ kennis en ervaring op het gebied van Gezondheidsrecht. Hij is betrokken geweest bij onderzoeksprojecten van de Europese Commissie en diverse onderzoeksprogramma’s voor de Raad van Europa. Zo maakte hij deel uit van meerdere expertgroepen op het gebied van gegevensbescherming in de gezondheidszorg en op het gebied van medisch onderzoek, werk en verzekering. Gevers maakte 3 jaar deel uit van de ‘Ethics Board’ van Nano2Life, een Europees netwerk van onderzoeksbedrijven voor nanotechnologie.

Frans Stibbe, managing partner van DLA Piper: "De gezondheidszorg is enorm in beweging. DLA Piper speelt in toenemende mate een belangrijke rol bij het adviseren van bedrijven en instellingen in de zorg. Het is voor ons en onze cliënten die actief zijn in de gezondheidszorg een geweldige aanwinst dat prof. Gevers nu als adviseur aan het kantoor is verbonden."

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven