Quinten Salari (Turing Advocaten) over dé oplossing

Student-starter van de week is Quinten Salari. Quinten liep stage bij Turing Advocaten. Hij kwam tot de ontdekking dat iets wat hem tijdens de studie aangeleerd was, in de praktijk net iets anders gaat.

Delen:

Quinten Salari

Quinten Salari (24 jaar) heeft de master Intellectueel Eigendomsrecht, Innovatie & Technologie (‘IET’) afgerond aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment volgt hij de master Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Hij liep van december 2022 tot en met februari 2023 stage bij Turing Advocaten in Den Haag. Dit kantoor is gespecialiseerd in IT, data, privacy en digitale transformatie.

Waarom heb je voor Turing Advocaten gekozen?
Na het afronden van mijn master IET had ik behoefte om de kennis die ik tijdens mijn studie had opgedaan te toetsen in de praktijk. Ik wilde daarom graag bij een daarin gespecialiseerd kantoor stage lopen. Via sociale media ben ik in contact gekomen met Turing Advocaten. Zij nodigden mij uit voor een sollicitatiegesprek waarin we op een informele manier met elkaar kennis hebben gemaakt. Tijdens het gesprek werd ik steeds enthousiaster over de praktijk die zij voerden. Uiteindelijk werd ik uitgenodigd om als student-stagiair bij Turing Advocaten voor drie maanden aan de slag te gaan.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
De stage bij Turing Advocaten was mijn eerste student-stage. Ik hoopte en verwachtte dat ik op een gerichte manier kennis zou maken met de specialisaties van het kantoor. Maar ik ging er ook van uit dat ik vooral bezig zou zijn met jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Niets was minder waar!

Al vanaf de eerste week kwam ik erachter dat dit niet de enige werkzaamheden waren. Ik kreeg lopende dossiers te lezen, kon mijn mening daarover geven en ging al snel mee naar cliënten.

Daarnaast heb ik mee kunnen schrijven aan het IT-jaaroverzicht, een overzicht dat het kantoor elk jaar publiceert. Verder heb ik een begin kunnen maken met adviezen voor cliënten. Ook deelden de advocaten van Turing, maar ook externe relaties, heel veel kennis over de specialisaties met mij. Ik heb dan ook enorm veel bijgeleerd tijdens mijn stage. Een voorbeeld hiervan is dat een van de advocaten van het kantoor mij de basis van het beoordelen van een IT-contract heeft uitgelegd. Waardevolle kennis! Kortom, mijn stage bij Turing Advocaten overtrof in veel gevallen mijn verwachtingen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Naast de opgedane kennis en ervaring was dat voor mij de open en informele sfeer. Hoe druk iedereen het ook had, er was altijd wel tijd om mijn vragen te beantwoorden of met mij te sparren over een onderwerp. Dat heb ik erg gewaardeerd.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Tijdens mijn studie kreeg ik altijd een casus die maar op een manier op te lossen was. Met die ervaring en instelling ben ik dan ook gestart met mijn stage. Ik ging in het begin op zoek naar dé oplossing. Al snel kwam ik er bij Turing Advocaten achter dat dé oplossing niet bestaat, maar dat er juist diverse mogelijkheden zijn waaruit je kunt kiezen. Het is uiteindelijk aan jou om te verantwoorden welke mogelijkheid volgens jou het beste is. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Gelukkig heb ik geen grote blunders gemaakt tijdens mijn stage. Wel viel ik bij een contractonderhandeling van 3,5 uur bijna in slaap… Gelukkig heeft niemand dat gemerkt. Een groot succes heb ik niet geboekt. Wel heb ik voor mijzelf – misschien wat bescheidener – successen geboekt als het gaat om het schrijven van stukken of mondeling toelichten van zaken. En in die gevallen waarin mijn input meegenomen werd door de advocaten, ervaarde ik dat als een succes.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Door de veelzijdigheid van het beroep advocaat in de genoemde rechtsgebieden en de waardevolle ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stage bij Turing Advocaten, ben ik zeker van plan om verder te gaan in dit vak. Naast het procederen wordt een advocaat ook ingeschakeld voor het geven van advies, opstellen van stukken zoals contracten en het opleiden van niet-juristen binnen organisaties. Deze veelzijdigheid spreekt mij erg aan.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven