Quintijn Odding maakt goede beurt bij Bird & Bird

Delen:

Quintijn Odding liep net een maand stage bij Bird & Bird toen hij al een groot succes in zijn zak kon steken: “Een partner liet mij weten dat een door mij gemaakte opdracht van toegevoegde waarde was. Mijn bijdrage is zelfs opgenomen in het stuk dat extern verstuurd is. Dat is voor een student-stagiair natuurlijk een groot compliment.”

Quintijn Odding (25) zit in de eindfase van de master Internet, Intellectuele Eigendom en ICT aan de VU in Amsterdam. Hij verwacht in juni klaar te zijn met zijn scriptie en te zijn afgestudeerd. Hij loopt momenteel stage bij Bird & Bird in Den Haag op de sectie Intellectuele Eigendom.

Waarom heb je voor Bird & Bird gekozen?
Van de advocatuur heeft Bird & Bird het imago het meest op technologie gefocust te zijn. Om kennis te maken met Bird & Bird heb ik mij daarom vorig jaar opgegeven voor de business course 24Code. Met ontzettend veel plezier heb ik hieraan deelgenomen. Naast dat ik een erg positieve indruk van het kantoor had gekregen, wilde ik ook graag zelf ervaren hoe het is om binnen de praktijk van Bird & Bird werkzaam te zijn. Vandaar dat ik naderhand direct heb gesolliciteerd voor een student-stage.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Voor mijn student-stage bij Bird & Bird ben ik werkstudent geweest bij een ander advocatenkantoor, maar dat was niet juridisch inhoudelijk. Ik wist dus niet echt wat er op me af zou komen en of de advocatuur bij mij zou passen. Ik hoopte er dus vooral achter te komen wat de werkzaamheden van een advocaat op de sectie Intellectuele Eigendom precies inhouden en hoe ik dat zou ervaren.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Erg prettig. Het verliep ook heel vlot. Na het opsturen van mijn cijferlijsten, cv en motivatiebrief ben ik uitgenodigd voor een gesprek met een senior-advocaat en een partner. Hierna kreeg ik snel bericht dat ik in januari en februari aan de slag kon.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat de werkzaamheden van een IE-advocaat niet alleen bestaan uit zware juridische kost. Naast het juridisch aspect moet je ook (technologische) ontwikkelingen op conceptueel niveau kunnen begrijpen en het commerciële belang van de cliënt in de gaten houden. Het was erg leerzaam om te zien hoe hier vervolgens een strategie op werd gebouwd.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Natuurlijk zijn er dingen die ik achteraf anders aan zou pakken, maar dat is denk ik ook inherent aan het lopen van een student-stage. Alles is nieuw en je moet daarom vrijwel alles nog leren. Mij heeft het erg geholpen om bij het inleveren van elke opdracht om feedback te vragen.

Je grootste succes kennen we al. Heb je ook een grote blunder op je naam staan?
Ik heb voor zover ik weet nog geen echte blunder gemaakt, maar ik heb nog een maand te gaan.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, op dit moment wel. Ik ben uiteraard nog maar halverwege mijn stageperiode, maar ik ben tot dusverre erg enthousiast over de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven