Rechtenstudenten minder in trek

Rechtenstudenten zijn niet zo gewild bij werkgevers. De eerste dertien plaatsen van de top 50 van populairste academische studies op het carrièreplatform Magnet.me worden ingenomen door economische, bedrijfskundige, financiële en ict-opleidingen. De hoogste genoteerde juridische opleiding is de master ‘Privaatrecht, commerciële rechtspraktijk’ van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze neemt plaats 14 in van de ranglijst.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Rechtswetenschap Pixabay-d7d7f920
Beeld: Pixabay

Daarna volgen de bachelor Rechtsgeleerdheid van de UvA (plaats 30), de master Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit (plaats 34), de master Civiel Recht aan de Universiteit Leiden (plaats 38), de master Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden (plaats 40) en de master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit (plaats 45).

Strategisch Management

Uit de lijst blijkt dat studenten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) wederom gewild zijn onder werkgevers. De EUR staat elf keer in de top 50. De masteropleiding Strategisch Management neemt de eerste plek in.

Op plek twee staat de opleiding Business Administration aan de TIAS School for Business and Society. Op de derde plek staat de masteropleiding Econometrics and Operations Research van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Studieachtergrond

Voor het onderzoek keek carrièreplatform Magnet.me naar het aantal keren dat studenten op basis van hun studieachtergrond werden benaderd door werkgevers.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top