Juridisch nieuws

Reimer Veldhuis nieuwe landsadvocaat

Reimer Veldhuis
Landsadvocaat Reimer Veldhuis. Foto: Pels Rijcken

Reimer Veldhuis (40) wordt per 1 september de nieuwe landsadvocaat. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft hem voorgedragen. Veldhuis is de opvolger van Bert-Jan Houtzagers, die de functie van landsadvocaat sinds 1999 bekleedt.

Veldhuis is advocaat-partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en heeft ruim veertien jaar ervaring in de landspraktijk. Hij adviseert ook publiekrechtelijke toezichthouders, gemeenten en provincies en treedt voor hen op in juridische procedures. Veldhuis heeft een brede kennis van het civiele recht, bestuursrecht en het strafrecht. Het Koninklijk besluit over de benoeming van de nieuwe landsadvocaat is vandaag in de Staatscourant gepubliceerd.

De landsadvocaat, sinds jaar en dag een advocaat van het Haagse kantoor Pels Rijcken, staat de Staat der Nederlanden bij in juridische procedures. Hij is niet in dienst van de Staat. In een contract tussen de Staat en de landsadvocaat is vastgelegd welke verplichtingen de landsadvocaat en zijn kantoorgenoten hebben. Zij treden nooit tegen de Staat op.  Gezamenlijk behandelen ze jaarlijks meer dan duizend zaken voor de Staat.

Veldhuis studeerde af in staats- en bestuursrecht (cum laude) en deed daarnaast de studie Geschiedenis van de internationale betrekkingen, beide aan de Universiteit Utrecht.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)