Relschoppers jaarwisseling voor de rechter

Delen:

vuurwerkRelschoppers die tijdens de jaarwisseling zijn aangehouden, verschijnen deze week voor de rechter in de regio’s Den Haag en Utrecht. In Amsterdam kwam één verdachte in aanmerking, maar inmiddels is bekend geworden dat deze zaak wordt aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) eist in de zogeheten supersnelrechtzittingen hogere straffen dan normaal.

De opgelegde taakstraffen moeten direct na de jaarwisseling worden uitgevoerd en de opgelegde gevangenisstraffen zullen direct aansluitend aan de snelrechtzittingen moeten worden uitgezeten. Ook kan huisarrest voor de volgende jaarwisseling opgelegd worden.

Dit overkwam een 24-jarige man uit Hoek van Holland, die zaterdag door de rechtbank in Rotterdam werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man gooide zwaar vuurwerk naar leden van de mobiele eenheid en moet tijdens de volgende jaarwisseling op last van de supersnelrechter thuisblijven.

Het OM eist in strafzaken die te maken hebben met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen. De strafeis zal ongeveer 75 procent hoger liggen dan anders als er sprake is van geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel of brandweer). (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven