Rik Vodeb treedt in dienst bij Temporal Tanja Consulting B.V.

Delen:

Rik VodebRik Vodeb is als consultant per 1 september 2009 toegetreden tot Temporal Tanja Consulting B.V. om de strategische HRM praktijk verder uit te bouwen.

Met zijn ervaring als HRM consultant is hij bekend met het in kaart brengen van kwaliteiten en ontwikkeling van professionals. Development centers, assessments en verandertrajecten zijn voor Rik een bekend werkterrein. Hij was betrokken bij complexe HRM trajecten van diverse (multi)nationals en was mede verantwoordelijk voor het uitzetten en implementeren van selectie- en ontwikkeling assessments. In 2008 Werkte hij in China als general manager om daar voor zijn toenmalige werkgever een nieuwe vestiging op te starten. Rik zette de strategie uit, bouwde het netwerk op en ontwikkelde tailor-made trainingen en opleidingsprogramma’s. Dit jaar begon Rik als directeur van LTD Academy. Door zijn nieuwe strategie van op maat gemaakte incompany trainingen kreeg LTD Academy steeds meer een HRM adviserende rol en lag deze ontwikkeling richting Temporal Tanja Consulting voor de hand.

Binnen Temporal Tanja Consulting B.V. gaat Rik zich bezig houden met het uit bouwen van de juridische HRM praktijk in de Benelux en Duitsland. Vodeb: “Voor veel advocatenkantoren is het tot stand brengen van een verbinding tussen de professional, kantoorstrategie en de specifieke performance eisen van de organisatie, dé grote uitdaging.” Met zijn (rechts)psychologische achtergrond en opleiding richt Rik zich met name op de relatie tussen gedrag en performance. Vodeb: ”Als je gewenst en succesvol gedrag goed definieert en de performance indicatoren juist in kaart brengt, kun je gericht werken aan een sterkere en succesvollere business case. Door deze focus aan te brengen, ontwikkelen juridische professionals hun talenten beter en doen ze waar ze goed in zijn. Dit heeft een verbeterde resultaatgerichtheid tot gevolg. In de ogen van Vodeb zullen advocatenkantoren zich in de komende jaren vooral moeten richten op wat hij noemt: ”Performance Related Development.” Advocatenkantoren zullen volgens Vodeb een zeer resultaatgerichte benadering wensen in hun training, opleiding- en ontwikkelingstrajecten.

Gerard Tanja, partner en medeoprichter van Temporal Tanja Consulting, denkt dat met de komst van Rik Vodeb de bestaande HRM-praktijk van Temporal Tanja Consulting verder kan worden uitgebouwd: “Wij verwachten volgend jaar een toenemende groei in onze HRM-praktijk, met name op het gebied van performance management en HRM organisatie ontwikkelingen. Veel kantoren zullen hier, door de dalende winstgevendheid, naar willen kijken en Rik beschikt over de benodigde ervaring en kennis op dit terrein. Voor vennoten en advocaten zal performance belangrijker worden; bij een aantal kantoren zal men zoeken naar een effectievere HRM organisatie: lean and mean!”.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven