Roderick Beudeker gekozen tot World Economic Forum’s C4IR fellow

Delen:

Foto: Depositphotos

Roderick Beudeker, senior associate arbeidsrecht bij Baker McKenzie in Amsterdam, begint binnenkort aan zijn fellowship bij het World Economic Forum’s Centre for the Fourth Industrial Revolution (C4IR).

Het in San Francisco gevestigde centrum werd in 2017 in het leven geroepen. Het brengt toonaangevende bedrijven, start-ups, wetenschappers en internationale organisaties bijeen om de samenwerking tussen wetenschap en technologie te verbeteren. Beudeker gaat zich bezighouden met verschillende werkgerelateerde projecten die verbonden zijn aan het AI en machine-learning platform.

In samenwerking met Matissa Hollister, professor aan de McGill-Universiteit, zal Beudeker een toolkit ontwikkelen voor HR-professionals om betrouwbare AI-toepassingen te selecteren. De toolkit zal voorzien in de beginselen van AI (wat is het en hoe werkt het) en omvat een outline van de mogelijke consequenties en overwegingen van het gebruik ervan. Ook bevat de toolkit een unieke lijst van vragen beantwoord door HR-applicatieleveranciers. De vragen zullen HR-professionals helpen bij het kiezen van betrouwbare HR-toepassingen.

“Kunstmatige intelligentie en machine learning hebben een enorme impact op de arbeidsmarkt. Dit is een belangrijke kans om maatschappelijk een bijdrage te leveren en kennis te vergaren over de risico’s en uitdagingen die ons in de nabije toekomst te wachten staan”, aldus Beudeker. “Ik voel mij enorm vereerd om Baker McKenzie te mogen vertegenwoordigen tijdens mijn fellowship en zie ernaar uit om samen te werken met Matissa Hollister.”

Baker McKenzie’s samenwerking met C4IR vormt een belangrijk onderdeel van haar innovatiestrategie, zo laat Baker McKenzie weten. Het kantoor is een van de weinige internationale advocatenkantoren die op deze manier een partnerschap aangaat. Met zijn fellowship treedt Beudeker in de voetsporen van Baker McKenzie collega’s als Dr.Valesca Molinari, Tamara Levin en Yoon Chae. Zij leverden bijdragen op het gebied van AI, Blockchain en digitale handel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven