Rosa Jansen nieuwe voorzitter NVvR

Delen:

Rosa Jansen
Rosa Jansen. Foto SSR

Rosa Jansen is gekozen als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), de beroepsvereniging en vakbond van rechters en officieren van Justitie. Jansen is al lange tijd rechter en bestuurder binnen de rechterlijke macht. Ze is nu voorzitter van het College van Bestuur van Studiecentrum Rechtspleging (SSR), het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht. Ze gaat beide functies combineren. Jansen is de opvolger van Maria van de Schepop.

Rosa Jansen brengt volgens de NVvR een omvangrijk netwerk mee, heeft bestuurlijke en media-ervaring, is herkenbaar voor zowel rechters als officieren en heeft hart voor het vak van de magistraat.

Een van de eerste zaken waar ze namens de NVvR haar tanden in zal zetten is de hoorzitting in de Tweede Kamer op 8 oktober over het locatiebeleid van de rechtspraak. Daarnaast wil ze aan tafel met de top van het OM én de politiek om te spreken over de effecten die de aanbevelingen van het recente rapport van De Galan Groep gaan hebben voor de leden van het OM.

Rosa Jansen noemt de NVvR ‘een belangrijke counterpart, zeker in tijden waarin kwaliteit en vakmanschap zo onder druk staan.’ Ze zegt dat rechters en officieren van justitie zelf hun grenzen moeten aangeven; zij zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun werk. Ze noemt de recent opgestelde professionele standaarden een eerste stap.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven