Samenwerking Van Swaaij Cassatie & Consultancy en Liesker Procesfinanciering

Liesker Procesfinanciering en Van Swaaij Cassatie & Consultancy hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zij gaan, ieder vanuit het eigen specialisme in de eigen markt, samenwerken bij de beoordeling en behandeling van rechtszaken die worden gefinancierd door Liesker Procesfinanciering.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Samenwerking Van Swaaij Cassatie & Consultancy en Liesker Procesfinanciering - Mr. online
Foto: Pixabay

Van Swaaij Cassatie & Consultancy (VSCC) zal Liesker Procesfinanciering adviseren over de mogelijkheden en kansen van het instellen van cassatieberoep of het voeren van verweer bij de Hoge Raad, en zelf in de cassatieprocedure optreden. “De ruime ervaring en bewezen successen van Van Swaaij in cassatie, maar ook de plezierige en goede samenwerking in het verleden vormt een stevige basis voor de toekomst. Wij zijn verheugd met deze preferred partner aan onze zijde”, zegt Willem van Nijnanten, CEO Liesker Procesfinanciering.

VSCC (Nijmegen, opgericht in 2010) focust zich op civiele procedures bij de Hoge Raad en adviseert over de haalbaarheid daarvan. Ook treedt het kantoor op als sparringpartner (lawyer’s lawyer) voor advocaten van andere kantoren. Sjef van Swaaij, oprichter: “Iedereen kan bij ons terecht voor een procedure bij de Hoge Raad, tegen wie dan ook. En iedere advocaat kan ons een concept van een memorie van grieven laten becommentariëren. Mede dankzij Liesker Procesfinanciering is de markt van financiering van rechtszaken in Nederland volop in ontwikkeling. Wij zien ernaar uit om onze kennis en kunde op het vlak van cassatie en (appèl)procesrecht te delen met de specialist in de rechtszaakfinancieringmarkt.”

Liesker Procesfinanciering (Breda, opgericht in 2011) richt zich op de financiering van kansrijke claims, zowel van particulieren als bedrijven, met een minimale waarde van € 500.000. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren). Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en wordt het resterende bedrag tussen cliënt en financier volgens een ratio van 70/30 verdeeld. Bij verlies blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top