Sarith Jonker (Pot Jonker Advocaten): ‘Mijn geleverde werk werd gewaardeerd’

Delen:

Sarith Jonker kijkt positief terug op haar stage bij Pot Jonker Advocaten, mede vanwege de terugkoppeling die ze kreeg voor het schrijven van een notitie waar ze veel tijd in gestoken had vanwege de complexiteit van de vraag. “Mijn geleverde werk werd gewaardeerd!”

Sarith Jonker (24) start in september 2020 met haar master Civiel recht aan de Universiteit van Leiden. Hiermee geeft ze opvolging aan haar twee bachelors (rechtsgeleerdheid en internationaal recht aan Leiden University College). Sarith liep een all-round stage bij Pot Jonker Advocaten van half januari tot eind maart.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Toen ik in januari klaar was met mijn bachelors wilde ik graag een all-round stage lopen om de tijd tot de start van mijn master optimaal te benutten. Ik wilde een kantoor van binnen zien en kennis maken met verschillende rechtsgebieden. In mijn zoektocht naar een juridisch breed kantoor kwam ik Pot Jonker Advocaten tegen. Het enthousiasme spatte van de pagina’s waarop zij de stage omschreven en bleek ook uit de feedback van oud-stagiairs. Ik kon niet anders dan daar enthousiast van worden!

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Deze stage was mijn eerste stage en dus ook mijn eerste sollicitatie. Ik stapte er daardoor redelijk blanco in. Ik hoopte uiteraard dat het mij een beter beeld zou geven van het leven van een advocaat en de gang van zaken op een advocatenkantoor.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Na het aanleveren van mijn cv, cijferlijst en motivatiebrief kreeg ik snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek met stagebegeleiders en advocaten Shira Vrij en Brian van Veen was een prettig gesprek waarin veel interesse werd getoond voor mijn leerbehoefte. Een week later hoorde ik dat ik mocht beginnen! Omdat ik had aangegeven het liefst direct na mijn laatste tentamenperiode te starten, ging mijn stage half januari in. Ze waren daar heel flexibel in.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Twee dingen eigenlijk. Allereerst die positieve terugkoppeling na het schrijven van die notitie, waar ik het zojuist al over had. Het was fijn om het gevoel te hebben een bijdrage geleverd te hebben. Ten tweede vond ik het ontzettend gaaf dat ik voor veel activiteiten en bijeenkomsten ben uitgenodigd. De meest memorabele bijeenkomst was de avond bij de Jonge Balie waar ik met vier kantoorgenoten heen ging. Er werd een interessante lezing gehouden en afgesloten met een pubquiz. Leuk om zo andere advocaten te leren kennen en hun ervaringen te horen!

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Als stagiair maak je fouten. En jouw grootste succes wordt toegekend door een ander in plaats van door jezelf, vind ik. Maar de fijne ervaring en het goede beeld dat ik heb gekregen van de advocatuur maakt mijn stage tot een succes. Ook ben ik ontzettend dankbaar dat ik ondanks de coronacrisis, die twee weken besloeg van mijn stageperiode, mijn stage volledig heb kunnen afmaken. Ik bleef interessante vragen toegespeeld krijgen van advocaten die vanuit huis of sporadisch vanuit kantoor werkten. Over andere stage-afspraken voerden we een open dialoog.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja dat denk ik wel! Ik ben enthousiast over de advocatuur. Advocaat zijn is een dynamisch en sociaal beroep, dat spreekt mij aan. De gezelligheid op kantoor, de onderlinge samenwerking tussen advocaten en de sfeer bij Pot Jonker Advocaten heeft mijn stageperiode een prettige en leerzame periode gemaakt.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven