Seminar Lawyers for Lawyers

Op 18 november houden Lawyers for Lawyers en de Amsterdamse Orde van Advocaten het seminar ‘Resilience of Lawyers in Different European Contexts’. Er wordt dan ook de Lawyers for Lawyers Award uitgereikt. U kunt zich nu inschrijven voor het seminar.

Delen:

Het thema van het seminar,  ‘Resilience of Lawyers in Different European Contexts’, wordt ingeleid door Ybo Buruma, raadsheer Hoge Raad. Gedurende het eerste deel van het seminar zullen advocaten uit Hongarije, Polen en het Verenigd Koninkrijk uit eigen ervaring spreken over de eerste tekenen van toenemende druk op advocaten, reflecteren op de gevolgen daarvan voor het goed functioneren van de rechtsstaat, en delen hoe advocaten in deze context kunnen worden gesteund. Gedurende de tweede paneldiscussie zullen wij met vertegenwoordigers van verschillende disciplines, o.a. de advocatuur, journalistiek en politiek, stilstaan bij de situatie in Nederland en ingaan op de vraag hoe kan worden geanticipeerd of gereageerd op (eerste) tekenen van toenemende druk op advocaten maar ook andere beroepsgroepen die van invloed zijn op de rechtsstaat, en wat wij kunnen leren van ontwikkelingen in andere Europese landen die in het eerste panel worden besproken.

Na de speech van de Nederlandse mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie, zal de Lawyers for Lawyers Award 2021 worden uitgereikt aan laureaten Maksim Znak en Liudmila Kazak uit Belarus. De Award wordt sinds 2011 iedere twee jaar uitgereikt aan een advocaat of een groep advocaten die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor de ‘Rule of Law’ en de rechten van de mens, die vanwege het werk als advocaat wordt bedreigd of tegengewerkt en die baat zou kunnen hebben bij de publiciteit en erkenning van de Award.

Het seminar vindt plaats in theater de Rode Hoed in Amsterdam op donderdag 18 november 2021 van 15:00 – 17:45. De voertaal is Engels. Voor het fysiek bijwonen van het seminar krijgt u één PO-punt. Schrijf u nu in.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven