Simmons & Simmons neemt legal engineering firm Wavelength over

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Simmons & Simmons heeft de overname aangekondigd van Wavelength, ‘s werelds eerste regulated legal engineering firm.

Deze overname biedt een fantastische kans voor het bedrijf. Wavelength gaat nieuwe manieren introduceren om cliënten slimmere oplossingen aan te bieden op basis van een diverse mix van vaardigheden van binnen en buiten de advocatuur op het gebied van data, design en technologie. Onder leiding van mede-oprichters Peter Lee (CEO) en Drew Winlaw (COO en Chief Legal Engineer) zal het Wavelength-team opereren vanuit kantoren in Londen en Cambridge, en zal internationaal actief zijn.

Als het eerste advocatenkantoor dat een legal engineering-bedrijf overneemt, toont Simmons & Simmons hiermee een duidelijke commitment om de juridische sector ten goede te veranderen door nieuwe technologie te omarmen en meer dynamische manieren van werken te ontwikkelen.

Jeremy Hoyland, Managing Partner bij Simmons & Simmons, zegt hierover het volgende: “Dit is een geweldige kans voor het bedrijf, die onze klanten een duidelijk voordeel biedt. Het toont aan dat wij werk maken van het aanbieden van slimmere oplossingen en dat wij positieve veranderingen aanjagen in de juridische markt. Ik kijk ernaar uit om met het Wavelength-team samen te werken en hen aan onze cliënten voor te stellen.”

Peter Lee mede-oprichter en CEO van Wavelength, voegt hieraan toe: “De mogelijkheden om datawetenschap, technologie en design in te zetten voor de innovatie van juridische dienstverlening zijn enorm. We zijn er bijzonder trots op dat wij met Wavelength het voortouw hebben genomen met ons uitstekende legal engineering-bedrijf. Simmons & Simmons beschikt over het bereik en de expertise om onze ambities te realiseren om ons uitmuntende aanbod door te laten groeien en een positieve impact te hebben op alle juridische professionals en andere spelers in de markt. We zijn erg enthousiast over de nieuwe weg die we hiermee inslaan. Simmons & Simmons heeft de internationale aanwezigheid die ons toegang geeft tot een aanzienlijk nieuw klantenbestand en tot langdurige relaties. We zijn trots op het bedrijf en het team dat we hebben opgebouwd, maar de tijd is gekomen om uit te breiden en nieuwe kansen te creëren.”

Vindt er binnen uw kantoor een belangrijke verandering plaats, of gaat uw kantoor iets bijzonders of anderszins meldenswaardig doen? Mail ons op zakennieuws@mr-magazine.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top