Overstap van de week

Simon Setz (Boonk Van Leeuwen Advocaten) over verbreding

Overstap van de week is Simon Setz (39). Setz is als partner ondernemingsrecht aangetrokken door Boonk Van Leeuwen Advocaten in Rotterdam.

Gefeliciteerd met uw overstap. U zit er inmiddels een paar weken. Hoe bevalt het?
Nagenoeg al mijn cliënten zijn met mij meegegaan, dus ik kon eigenlijk vanaf dag 1 vol aan de bak. Het is wel even schakelen; nieuwe systemen, nieuwe collega’s, andere werkwijzen, maar verandering houdt je scherp.

Waarom heeft u voor Boonk Van Leeuwen Advocaten gekozen?
In de kern gaat het om mensen en persoonlijk contact. Ik had een erg goede klik met de overige partners. Vanuit daar is het makkelijk en prettig om verder te schakelen.

Boonk Van Leeuwen Advocaten is toch met name een ‘natte’ praktijk? Bent u daar niet eenzaam als ondernemingsrechtman?
Boonk Van Leeuwen Advocaten heeft inderdaad van oorsprong een sterke focus op de internationale haven- en handelpraktijk. We hebben echter een koers ingezet om het team de komende periode te versterken en te verbreden. Binnen het ondernemingsrecht is gelijk met mij ook Stijn Haanschoten begonnen. Daarnaast begint Saskia Hattink over enkele dagen ook hier op kantoor. De komende tijd zal deze verbreding worden voortgezet naast de ‘natte’ praktijk ook vol met ondernemers met ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Ja, dat is buitengewoon snel gegaan. Het zal ongetwijfeld helpen dat ik mijn praktijk en secretaresse heb kunnen meenemen, maar het is bij Boonk Van Leeuwen Advocaten een heel fijne omgeving om te werken, zowel qua collega’s – de sfeer is goed – als qua locatie. De bovenste verdieping van het Groothandelsgebouw geeft een fantastisch uitzicht over de stad Rotterdam.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Boonk Van Leeuwen Advocaten?
Ik maak mij de zaak van het begin tot het eind helemaal eigen. Niet alleen ‘hoe zit het juridisch’, maar ook ‘hoe zit het feitelijk’, ‘waarom willen partijen dit zo of hebben partijen dit destijds zo gedaan’. Pas als je je de feiten helemaal eigen hebt gemaakt, kan je in mijn optiek goed juridisch advies geven.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand