Overstap van de week

Simon van IJsendoorn (Marble) over proosten op het dakterras

Overstap van de week is Simon van IJsendoorn. Van IJsendoorn heeft zich per 1 april 2019 als partner aangesloten bij arbeidsrechtkantoor Marble in Amsterdam. Van IJsendoorn is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en is afkomstig van Kennedy van der Laan. Hij is tevens MfN-registermediator.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Van een kantoor met meer dan 100 advocaten naar ‘alleen jullie drietjes’?
Dank. Inderdaad een hele andere setting. Merel, Anneke en ik kenden elkaar al langer. Zij zijn net als ik afkomstig van grote kantoren. De kwaliteit van een groot kantoor willen we ook bieden, met als verschil dat we alles zelf doen, met hulp van onze juridisch assistent. De kleine setting geeft veel vrijheid en ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
De vele (nieuwe) contacten. Omdat we een kantoor zijn dat zich enkel op het arbeidsrecht richt, hebben we bijvoorbeeld een goed netwerk van vergelijkbare kantoren met andere specialismen om ons heen verzameld. Het is heel leuk om de banden met andere advocaten en andersoortige specialisten, soms ook oud-kantoorgenoten, aan te halen.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit? Rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
De eerste ochtend bestond uit een interne verhuizing naar een grotere kantoorruimte bij SPACES Amstel. Een heel mooie, dynamische omgeving. Toen de spullen over waren en de computers en telefoons geïnstalleerd, hebben wij op het dakterras geproost op de samenwerking en vervolgens zijn we aan de slag gegaan.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?
Bij Kennedy Van der Laan heb ik in twaalf jaar veel leuke en verschillende zaken mogen doen. Wat ik erg leuk zou vinden is als ik een mediation zou mogen begeleiden in de sportwereld. Verder kijk ik vooral uit naar het bouwen aan bestaande en nieuwe relaties.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Sportjournalist. Het bezig zijn met taal, communicatie en het vertellen van een verhaal komen natuurlijk ook tot uiting in mijn rol als advocaat en zeker ook als mediator. Ik ben ervan overtuigd dat dergelijke vaardigheden de toekomst zijn.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures