Soleiman Saldjoqi (Loyens & Loeff): vanwege coronacrisis veel zelfdiscipline nodig

Student-stagiair van de week is Soleiman Saldjoqi. Op onze vraag of er dingen zijn die hij achteraf anders zou aanpakken, lacht hij: "Ja, ik had veel éérder een stage moeten lopen!"

Delen:

Soleiman Saldjoqi is op 31 oktober 2019 afgestudeerd aan de VU in Amsterdam voor de master Internet, Intellectuele Eigendom en ICT en zit momenteel in de eindfase van de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden, waar hij ook zijn bachelor heeft afgerond. Soleiman loopt sinds begin augustus tot eind september stage bij Loyens & Loeff, praktijkgroep Investment Management in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik houd mij graag bezig met (juridische) vraagstukken omtrent technologische ontwikkelingen en de doorwerking daarvan in het ondernemingsrecht. Door een tip van een goede vriend ben ik erachter gekomen dat Loyens & Loeff de Tech Academy in het leven heeft geroepen, zodat advocaten leren omgaan met technologische ontwikkelingen. In dat kader leek het voor mij de uitgelezen kans om ervaring op te doen bij een kantoor dat innovatie en technologische ontwikkelingen omarmt én stimuleert.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Vanwege de coronacrisis wordt er in shifts gewerkt. Dit houdt in dat om de week vanuit huis wordt gewerkt. Hierdoor ontmoet je niet iedereen in persoon. Dit was in het begin even wennen, maar gelukkig heb ik via de dagelijkse videobelvergaderingen iedereen van de praktijk leren kennen. Een stage tijdens de coronacrisis vraagt om veel zelfdiscipline. In het verlengde daarvan is zelfstandig kunnen werken a must.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Aangezien dit mijn eerste stage is neem ik een kijkje in ‘de advocatuurlijke keuken’. Mijn doel was om veel te kunnen leren en – voor zover mogelijk – mee te kunnen draaien in de werkzaamheden. Dit is aardig gelukt.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik heb op mijn eerste dag al een fund review mogen doen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je daadwerkelijk betrokken bent bij een zaak. Daarnaast heb ik veel kunnen leren van mijn collega’s. Bij (inhoudelijke) vragen is iedereen bereid om je te helpen en eventueel een een-op-een mini-college te geven. Tot slot zal ik niet zo snel vergeten dat ik de verhuizing naar het nieuwe kantoorgebouw The Hourglass heb mogen meemaken.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb meegeholpen met het schrijven van een overzicht over richtinggevende principes die handvatten bieden voor bepaalde investeringsfondsen. Hierover heb ik na een brainstormsessie met een partner een bijdrage kunnen leveren die zichtbaar is voor de buitenwereld.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. De dynamiek van het beroep spreekt mij zeer aan. Daarnaast ben je altijd actief bezig om meer te leren over je vakgebied. Dit leent zich uitmuntend voor een leergierig persoon als ik met een niet te stillen honger naar kennis.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten, en waarom?
Als boksliefhebber zou ik opgesloten willen zitten met the greatest ever, Muhammad Ali. Ik heb bewondering voor zijn prestaties binnen en buiten de ring. Hij was een uitgesproken voorvechter van burgerrechten en een rolmodel voor velen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven