Spigthoff komt met nieuw initiatief

Delen:

Leo SpigtAdvocaat Leo Spigt (Spigthoff) is met een nieuw initiatief gekomen op de markt voor juridische dienstverlening. Onder de naam Legal Legion is hij met een aantal anderen een nieuw bedrijf begonnen dat zich richt op het verlenen van juridisch werk dat onder het niveau van een normaal advocatenkantoor ligt. Zeg maar een juridische Europshopper. Dat nieuwe bedrijf verricht juridisch werk dat nu meestal nog door advocatenkantoren wordt gedaan of via detachering van juristen, maar dat net zo goed door bijvoorbeeld een minder gekwalificeerde jurist of een HBO-jurist kan worden gedaan.

Spigt: "Juist in deze tijden van economische teruggang zie je een toenemende behoefte bij klanten om bijvoorbeeld het juridisch bulkwerk tegen een lager tarief te laten verrichten. Denk aan zaken die te maken hebben met due diligence, compliance. Dan zit een stagiaire daar voor 250 euro een beetje mappen te sorteren en dan kan ik me voorstellen dat een klant daar toch een beetje moeite mee heeft."

Legal Legion werkt op basis van detachering, maar kan ook delen van het bedrijfsproces van de klant overnemen. Spigt: "Dat laatste is denk ik ook nieuw. Legal Legion neemt de  verantwoordelijkheid over voor het juridische werk. Tegen een uurtarief dat eindigt waar dat van advocaat-stagiair begint. En mocht het dan een keertje echt ingewikkeld worden, dan kan ons eigen kantoor heel simpel inschuiven."

Bijzonder aan de opzet is verder dat bedrijfskundige know how wordt gecombineerd met juridische kennis. Daarom zegt Legal Legion in staat te zijn juridische organisaties te bouwen die zodanig functioneren dat ze de klant veel geld zullen besparen. Hoewel pas enkele maanden actief is er al een flink aantal klanten. Een greep: Voor een vastgoedbelegger werd het bedrijfsproces rondom de afhandeling van klachten over servicekosten geanalyseerd en verbeteringen voorgesteld. Voor een multinational verzorgt Legal Legion de integrale juridische ondersteuning van de Nederlandse vestigingen en bij een beursgenoteerde onderneming is Legal Legion verantwoordelijk voor de eerste lijn. De gemeenschappelijke deler is: kostenbesparing door structurele verbetering van het juridische bedrijfsproces.

Legal Legion speelt dus in op de kritischer wordende consument. Spigt: "Iedereen krijgt wel eens vragen hoe terecht het is dat advocatenkantoren hun stagiaires opleiden op kosten van de klant. Ik zeg niet dat het zo is, maar de klant ziet het vaak zo. En de klant heeft altijd gelijk, dus vandaar dit initiatief."

Meer informatie: www.legallegion.nl

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven