Overstap van de week

Stefan Tuinenga van Scott+Scott over zijn terugkeer na een Caribisch avontuur

Overstap van de week is Stefan Tuinenga. Tuinenga is overgestapt van de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC), waar hij directeur was, naar het nieuwe kantoor van Scott+Scott in Amsterdam, waar hij start als counsel. Eerder was hij advocaat bij Stibbe.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Miste u het kikkerlandje?
Bedankt! Ik heb een hele mooie tijd gehad in Curaçao. Het was echt pionierswerk. Toen ik daar aankwam was er zelfs nog geen internet op kantoor. Er werken nu zeven medewerkers en er zijn in 2018 vier kartels opgespoord. De organisatie staat dus wel na twee jaar, en het was daarmee een mooi moment voor iets nieuws.

Hoe is het om van een directiefunctie nu als counsel te starten?
Bij Scott+Scott hebben we buiten het advocatuurlijke werk te maken met de opbouw van een nieuw kantoor, een beetje management hoort er dus net zoals bij de FTAC ook bij. Andersom combineerde ik bij de FTAC mijn rol als directeur met die van jurist. Er zijn dus nog best overeenkomsten, al zal ik bij Scott+Scott mijn focus weer meer op de juridische inhoud kunnen leggen. Dat bevalt mij wel.

Waarom wilde u bij Scott+Scott beginnen?
Scott+Scott is het eerste internationale plaintiff-kantoor in Nederland, met een focus op antitrust litigation en aandeelhoudersclaims. Die focus spreekt mij enorm aan. Verder kunnen wij profiteren van het uitgebreide netwerk van kantoor en de ervaring die S+S heeft met succesvolle claims in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, in zaken zoals FX, LIBOR en credit card interchange fees (MIF). Met Damiën Berkhout en Marianne Meijssen hebben wij een geweldig team om mee te beginnen, en S+S ziet potentie voor verdere groei.

En waarom wilde Scott+Scott juist u hebben?
Scott+Scott zocht een ondernemende advocaat, die durft een nieuw avontuur te beginnen. Dat ik mijn baan als advocaat in Amsterdam had opgezegd om in Curaçao te beginnen sprak ze daarom erg aan. Verder zal een belangrijke factor zijn geweest dat ik eerder acht jaar bij een kantoor heb gewerkt dat in vrijwel alle grote antitrust litigation zaken is betrokken.

Advocaat bij Stibbe, directeur van de mededingingsautoriteit van Curaçao, counsel bij een kantoor dat nieuw is in Nederland… Erg veelzijdig. Wat heeft u verder nog op uw wensenlijstje staan?
Toevallig heb ik op secondment-basis ook nog een half jaar gewerkt als in-house counsel bij KLM, dus in de juridische wereld kan ik bijna alle perspectieven van het lijstje afvinken. Het opbouwen van een nieuw kantoor aan de plaintiff-kant stond na mijn Caribische avontuur echter bovenaan de wensenlijst, dus daar ga ik mij nu vol op richten.

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Recente vacatures

Recente vacatures