Stemmingmakerij

Delen:

Vreselijke zaak die zedenzaak die op dit moment loopt in Amsterdam, echt heel erg. Maar wat moet ik nou denken van de bewering van het Openbaar Ministerie dat de 8 terabyte van de harde schijf van de verdachten omgerekend 8 miljoen ordners vertegenwoordigen ofwel twee miljard A4 pagina’s. Die allemaal zullen worden bekeken, zo verzekert de officier.

Ik heb er heel even over nagedacht en de buurman gebeld die in de filmwereld zit . Het is flauwekul. Een digitaal bestand als een foto of een filmpje slokken heel wat kilobytes op. Een speelfilm bijvoorbeeld is al gauw 8 gigabyte, een beetje foto in hoge resolutie 3 megabyte. Tekst daarentegen gebruikt vrijwel geen ruimte. Van de 8 TB zal er wellicht een paar MB aan te printen chatlogs bijzitten en andere teksten. Een paar ordners. Stel dat driekwart van de ruimte bestaat uit film en een kwart aan foto’s, dan kom ik aan 1000 speelfims en 1 miljoen foto’s. Het zijn geweldige aantallen, dat is waar. Maar voor 1 miljoen foto’s heb ik geen 8 miljoen ordners nodig.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven