Stevensprijs voor Isabella de Groot

Delen:

Stevensprijs

Fiscaal juriste Isabella de Groot (Meijburg) heeft de Stevensprijs 2016 gewonnen. Deze door Wolters Kluwer ingestelde prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge auteur (onder 35 jaar) die moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier beschrijft. De prijs is eind 2014 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Leo Stevens als hoofdredacteur van Vakstudie Nieuws.

Rimco Spanjer, Content Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland, reikte de prijs vrijdag 20 januari uit in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag.

De jury bestaat uit prof. Stan Stevens (Tilburg University), mr. Jacques Overgaauw (Hoge Raad), prof. dr. Allard Lubbers (Universiteit Leiden) en mr. drs. Jeroen Knuist (Grip accountants en adviseurs). Over winnaar Isabella de Groot zegt de jury: “Isabella de Groot heeft de afgelopen jaren een aantal hoogwaardige publicaties geproduceerd op het terrein van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en het internationaal en Europees belastingrecht. Zij is kritisch, maar komt ook met concrete oplossingen voor verbetering van wet- en regelgeving en helpt daardoor de rechtsontwikkeling vooruit.”

De andere genomineerde auteurs dit jaar waren Tirza Cramwinckel (Universiteit Leiden, Stibbe), Reinier Kooiman (Deloitte, Universiteit van Amsterdam) en Erik Swaving Dijkstra (Houthoff Buruma).

Isabella de Groot wint naast de titel ‘winnaar Stevensprijs 2016’ ook 2.000 euro in prijzengeld en een kunstwerk van de jonge kunstenaar Laurens Spier.

Stevensprijs
Rimco Spanjer, Isabella de Groot, prof. dr. Leo Stevens (vlnr)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven