Stichting Jonge Balen Nederland (SJBN)

Delen:

Op 1 en 2 november a.s. vindt het jaarlijkse congres van Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) plaats. Anders dan andere jaren zal de lezer van Mr. en de bezoeker van deze website vergeefs naar een verslag hiervan zoeken. Ook een netwerkpagina met leuke foto’s van borrelende advocaten zit er niet in. Reden: Mr. is niet welkom. Althans, Mr. is niet welkom, als niet op voorhand een (positief) artikel wordt toegezegd.

Zelf dachten we in eerste instantie nog dat de organisatie een beetje in de war was toen we na onze  aanmelding het volgende mailtje ontvingen: “Het congres is enkel (sic!) bedoeld voor (jonge) advocaten. Indien de heer Van Kleef niet onder deze doelgroep valt is het helaas niet mogelijk om hem in te schrijven voor het congres. Wanneer hij wel tot deze doelgroep behoort kan hij zich inschrijven via www.jongebaliecongres.nl.

Dus stuurden we maar een briefje naar de voorzitter van SJBN, Chrisje Bosman. Zij antwoordde: “Leuk dat je langs wil komen! Uiteraard ben je van harte welkom, op voorwaarde uiteraard dat we een mooi stukje daarvoor terug krijgen in de Mr. Is dat te doen denk je?”

Ons antwoord luidde ” Ik kan helaas niet ingaan op welke voorwaardelijkheid dan ook. Dus ik wil graag komen, maar dan zonder toezeggingen. Ik gebruik dit soort bijeenkomsten ter inspiratie, er wordt wat genetwerkt, en als er aanleiding toe is dan schrijven we er iets over. “

Geen reactie. Dus daarom maar ten einde raad de voorzitter van de congrescommissie gemaild met  hetzelfde verzoek. Eveline Blomjous reageerde als volgt: “ Uiteraard is de hoofdredacteur welkom op het congres, echter wij maken daar (catering)kosten voor en zien daarom graag een stukje over het congres in de Mr. zodat de kosten worden gecompenseerd door (positieve) berichtgeving in de media. Als de intentie is om naar het congres te komen om daarover verslag te doen dan is de hoofdredacteur welkom, wanneer het Mr. uitsluitend te doen is om te kunnen netwerken dan moet ik meedelen dat het congres daar niet voor bedoeld is.”

Da’s balen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven