Studiecultuur Leiden veranderd

Delen:

Academiegebouw Universiteit LeidenEerstejaars rechtenstudenten aan de Universiteit Leiden hebben het afgelopen jaar opnieuw betere studieresultaten behaald. Het aantal studenten dat met een negatief bindend studieadvies (BSA) is weggestuurd, is de laatste twee jaar gehalveerd.

Twee jaar geleden startte de Leidse rechtenfaculteit met maatregelen in het eerste studiejaar om de betrokkenheid van studenten bij hun studie te vergroten. Ook moest het studietempo omhoog. De nieuwe lijn omvatte een combinatie van maatregelen, zoals vaste indeling in werkgroepen, verplicht onderwijs, en een intensieve begeleiding. De positieve effecten die vorig jaar al zichtbaar werden blijken zich ook dit jaar door te zetten. Studenten geven in enqutes aan blij te zijn met het nieuwe studiesysteem. Ook op de betere studenten hebben de maatregelen effect gehad. Kregen vroeger maar zon twaalf studenten hun propedeuse cum laude, dit jaar zijn het er 36.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven