Survival of the fittest in de advocatuur

2020 was een zwaar coronajaar voor velen en het beloofde ook weinig goeds voor de advocatenkantoren in Nederland. Echter, deze prognose bleek achteraf onjuist te zijn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De overgrote meerderheid van ’s lands grootste advocatenkantoren die hun jaarrekeningen hebben geopenbaard, draaiden meer omzet in het coronajaar 2020 dan in 2019. Hierbij stonden de grote spelers, waaronder De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper en Van Doorne als uitschieters bovenaan de omzetlijst.

Top drie

Afgelopen jaar zou naar verwachting een moeilijk jaar worden voor de advocatuur, maar daar dacht onder meer De Brauw Blackstone Westbroek anders over. Het grootste advocatenkantoor van Nederland noteerde een heerlijke omzetstijging van 19,60% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro. Heel opmerkelijk, omdat het in 2019 nog een daling bewerkstelligde van 3,5%. Een prijzenswaardige comeback van jewelste.

Ook DLA Piper heeft een succesvol jaar achter de rug met een omzetstijging van afgerond 19%. Over deze procentuele toename van 55 miljoen naar 65 miljoen euro was het bedrijf zeer tevreden. Deze positieve cijfers komen uiteraard niet uit de lucht vallen. Door een lucratieve samenloop van verschillende strategische factoren en beleidskeuzes wist DLA Piper een plek in de top drie van de omzetlijst te bemachtigen.

Dat het bij Van Doorne goed gaat, was al bekend in de omzetvergelijking tussen 2018 en 2019. Toen realiseerde Van Doorne een omzetstijging van 9%, welke het afgelopen jaar uitgroeide tot wel 15%. Andere grote namen, zoals AKD, Stibbe en NautaDutilh moesten genoegen nemen met een omzetstijging onder de 5%.

Omzetdaling

Lang niet alle top 50-kantoren draaiden een omzetstijging vergeleken met het voorgaande jaar. De welbekende kantoren Loyens & Loeff, Houthoff en Baker McKenzie noteerden een omzetdaling. Loyens & Loeff noteerde een daling van 0,40% terwijl het bij Houthoff neerkwam op 0,68%. Helemaal onderaan de lijst bevond zich Baker McKenzie met een daling van maar liefst 7,42%. Het gras was dit jaar jammer genoeg minder groen aan McKenzies kant.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top