Suzanne van Rijs (La Gro Geelkerken) over gesprekken met cliënten

Student-stagiair van de week is Suzanne van Rijs. Suzanne loopt stage bij La Gro Geelkerken. Wat haar tot nu toe het meest bijgebleven is, zijn de gesprekken met cliënten.

Delen:

Suzanne van Rijs

Suzanne van Rijs (24) heeft haar master ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden net afgerond. Ze loopt stage bij La Gro Geelkerken, op de afdelingen ondernemingsrecht en insolventierecht, van februari tot en met maart 2023.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik was op zoek naar een stage om mijn studietijd mee af te ronden en me voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ik had eerder stage gelopen bij de rechtbank en bij een klein advocatenkantoor en ik wilde nu ervaren hoe het was om te werken bij een groter kantoor. La Gro Geelkerken trok mijn interesse tijdens een kantoorbezoek in Leiden. Ik hoorde – en ervaarde – daar dat het een kantoor is met het ‘persoonlijke’ van een klein kantoor, maar de praktijk van een groter kantoor. Dit was precies waar ik naar op zoek was.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachtingen lagen vooral bij het feit dat ik meer specifieke kennis en ervaring op zou gaan doen binnen mijn vakgebied. Mij werd de mogelijkheid geboden om te gaan werken voor de afdeling ondernemingsrecht en de afdeling insolventierecht, omdat ik uit wilde zoeken waar mijn voorkeur lag. Vooral het insolventierecht heeft mij positief verrast. Bij het afwikkelen van een faillissement komt een heel praktisch element kijken, hetgeen je (bijna) niet leert op de universiteit. Dit praktische element maakt het werk dynamisch. 

Wat moet je zoal doen?
Ik heb besprekingen bijgewoond betreffende een faillissement, een onderzoek gedaan in de administratie van de failliet en ter plaatse geweest bij een faillissement. Ik heb bij een aantal besprekingen met cliënten mogen zitten. Ook heb ik mee mogen schrijven aan de grieven voor een hoger beroep. Daarnaast heb ik literatuur- en jurisprudentieonderzoek gedaan en memo’s geschreven. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Natuurlijk ben ik veel bezig geweest met interessante juridisch inhoudelijke vraagstukken. Alhoewel ik ervan uitga dat deze kennis mij bijblijft, is dat niet het belangrijkste wat je leert tijdens een stage. Ik denk dat de gesprekken met cliënten mij het meest zijn bijgebleven, omdat je de mensen achter het juridische verhaal ziet. Je ziet emotie en hoort de persoonlijke kant van een verhaal. Dit geldt ook voor de ervaring op kantoor: de sfeer, het ‘dagelijkse’ kantoorleven en de mensen met wie je werkt zijn uiteindelijk net zo belangrijk als het juridisch inhoudelijke deel. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Een echte blunder is mij bespaard gebleven, maar ‘plannen’ blijft een uitdaging. Niet alleen werkgerelateerd, maar ook om in de juiste trein te stappen ’s ochtends, haha! Daarbuiten ben ik heel blij dat ik veel nieuwe vaardigheden heb ontwikkeld en kennis heb opgedaan, juridisch en niet-juridisch. Het succes zit hem voor mij in de algehele ervaring! 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop dat ik dan een baan heb binnen het juridische werkveld, waar ik heel veel energie uit haal en plezier in heb!  

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven