Tara Nakshbande (Nysingh) over gezonde spanning

Student-stagiair van de week is Tara Nakshbande. Tara liep stage bij Nysingh advocaten. Vooraf stond bovenaan haar studie-bucketlist: een zitting in het echt meemaken.

Delen:

Tara Nakshbande (23 jaar) studeert de master Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit, en zij verwacht in augustus 2023 af te studeren. Zij liep tot afgelopen week een stage van twee maanden bij Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem op de afdelingen AV&V en VMO.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Nysingh is een van de eerste advocatenkantoren waarmee ik aan het begin van mijn studie kennis heb gemaakt. Ik kreeg destijds een positieve indruk van het kantoor. Hierdoor en door positieve verhalen van (oud-)medewerkers en stagiaires was, nu ik bijna aan het einde van mijn studie ben, de keuze om hier stage te lopen snel gemaakt. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Vooraf hoopte ik vooral meer te leren over de praktische werkzaamheden binnen de advocatuur, zoals het onderhouden van contact met cliënten en wederpartijen, het opstellen van processtukken, en natuurlijk het procederen (tijdens zittingen). Vanaf mijn eerste week heb ik veel van deze taken mee kunnen krijgen en heb ik zeer relevante ervaringen opgedaan. Mijn verwachtingen zijn daarmee volledig uitgekomen.

Wat moet je zoal doen?
Naast het uitvoeren van literatuur- en jurisprudentieonderzoek naar algemene vragen, kan ik ook in dossiers duiken voor het opstellen van bijvoorbeeld conceptbrieven en het uiteenzetten van mijn bevindingen over binnenkomende processtukken in notities. Daarnaast voer ik klusjes uit zoals het opstellen van concept-e-mails aan cliënten en het aannemen van de rol van moderator tijdens een online cursus door een van de advocaten. Al met al bevat de stage een goede mix van inhoudelijke en praktische opdrachten.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De fijne en gezellige sfeer op kantoor. Op mijn eerste stagedag was ik met open armen ontvangen!

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Vanaf het begin van mijn studie ben ik erg geïnteresseerd in procesvoering en pleiten; een zitting in het echt meemaken stond bovenaan mijn studie-bucketlist. In de eerste maand van mijn stage was het dan ook extra speciaal dat ik twee civiele zittingen binnen het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht heb mogen bijwonen. Bij beide zittingen heb ik van tevoren prettig kennis gemaakt met de vertegenwoordigers van de cliënten die door ons kantoor werden bijgestaan. Daarna was het tijd om de zaal binnen te treden, en stiekem had ik toch wat gezonde spanning. Het bijwonen en het voor- en nabespreken van de zittingen vond ik erg interessant en ik heb hier veel van geleerd. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut! Ik heb gemerkt dat ik niet alleen veel plezier, maar ook veel energie haal uit de werkzaamheden die ik nu mag uitvoeren. Deze stage heeft mij nog enthousiaster gemaakt voor de gedachte om ooit in de toekomst eigen verantwoordelijkheid te dragen voor soortgelijke dossiers.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop aan het werk te zijn als advocaat-medewerker met evenveel energie en plezier als ik nu had in mijn stage!

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven