Tech scaleup Virtual Vaults opent kantoor in Londen

Het Nederlandse Virtual Vaults, dat virtuele datarooms aanbiedt op basis van abonnementen in plaats van gigabytes, opent haar eerste internationale kantoor in Londen.

Delen:

Links: Jeroen Kruithof, CEO Virtual Vaults. Rechts: Jeroen Kruithof met Mike Hichliffe, CRO Virtual Vaults UK

Het private-held SaaS-bedrijf is aanbieder van virtuele datarooms voor M&A due-diligenceprocessen in de Benelux. Uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, de grootste M&A-markt van de EMEA, is een logische stap op weg naar verder groeiende internationale omzet, zo stelt het bedrijf. “Zo’n twintig procent van de omzet van Virtual Vaults wordt nu al bij internationale klanten gerealiseerd. Op jaarbasis worden er via het Virtual Vaults platform meer dan 2.000 deals gesloten door zowel particuliere als beursgenoteerde bedrijven, zoals Bank of America.  Virtual Vaults weet zich sinds de oprichting in 2014 te onderscheiden door een andere gebruikservaring te bieden bij high-end deals zoals fusies en overnames. Na het Verenigd Koninkrijk zullen kantoren in Frankrijk, Duitsland en Scandinavië volgen om de Europese markt nog beter te kunnen bedienen.”

Extreem intuïtief

CEO van Virtual Vaults Jeroen Kruithof: “Een overname of fusie is een complex en gevoelig proces, dat we tot in de puntjes stroomlijnen voor alle betrokken partijen. Tech moet de gebruikers dienen, dus we maken het extreem intuïtief. Een groot deel van ons team in Nederland werkt non-stop aan productontwikkeling en met onze volledig schaalbare software zijn we klaar voor internationalisering.”

Schaalbaar

De laatste jaren werkte het team in Nederland aan het schaalbaar maken van de software. Partijen kunnen binnen enkele minuten een virtuele dataroom openen, waarbij men niet afgerekend wordt op gigabytes, maar een vast bedrag betaalt. Complexe Q&A trajecten worden gebruiksvriendelijk en veiliger gemaakt door functionaliteiten zoals een chatfunctie en 24/7 support.

Londen

Het bedrijf stelt de Britse Mike Hinchliffe aan als Chief Revenue Officer van het kantoor in Londen. Het nieuwe kantoor is gevestigd in de centraal gelegen en bruisende Metal Box Factory, omringd door fintech startups, softwarebedrijven en culturele instellingen zoals het Tate Modern.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven