Tegen de stroom in: zo weer je je tegen prestatiedruk

Veel studenten en young professionals ervaren prestatie- en omgevingsdruk. Hun ouders en omgeving dwingen hen hoge cijfers te halen en een bepaalde carrièrerichting te kiezen, vaak met destructieve gevolgen. Hoe kies je ondanks die druk toch je eigen pad?

Delen:

beeld: Depositphotos

Als kind deed Antonia Wiegel niets liever dan creatieve dingen, zoals tekenen. Haar moeder vond dat zorgwekkend en vroeg aan de dokter wat haar dochter toch mankeerde. ‘Het waren andere tijden, de jaren zestig. Meisjes deden toen geen creatieve dingen. Ik wilde naar de kunstacademie, maar dat vond mijn moeder maar vies volk.’ Later zat Antonia bij de eerste groep meisjes op de grafische school, die niet lang daarvoor alleen nog voor jongens was. Ze moest een examen afleggen om te bepalen of zij wel… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven