Telehoren nu ook in Almelo

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, is de vierde rechtbank die experimenteert met telehoren in strafzaken. Dordrecht, Amsterdam en Arnhem gingen Almelo voor.

De proef in Almelo is de aftrap van verdere landelijke invoering van telehoren, meldt rechtspraak.nl. Het is de bedoeling dat op termijn alle raadkamers in gerechten via telehoren kunnen beslissen over de verlenging van gevangenhouding van verdachten. Verdachten die in detentie zitten, hoeven hierdoor niet meer vervoerd te worden naar de rechtbank. Ze kunnen vanuit de gevangenis aan de zitting deelnemen. Via een directe beeld- en geluidsverbinding (videoconferentie) zien en horen de procesdeelnemers elkaar. Dit levert, naast tijdwinst en besparing op vervoerskosten, ook een bijdrage aan de veiligheid in de zittingszaal.

Sinds 2015 is een projectteam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie bezig om telehoren bij raadkamerzitingen in te voeren. Er is geen vastgesteld tijdpad voor de invoering van telehoren; er wordt steeds gekeken naar de lokale behoefte en middelen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top