The Right Movie Night

Delen:

The Right Movie NightIn het najaar van 2009 draaien in Rotterdam vijf films met een juridisch thema. De films worden ingeleid door ‘toppers’ uit de advocatuur en de rechtswetenschap. Na afloop is er ruimte voor discussie, met een glas in de hand. Advocaat Inez Weski bijt op 7 september het spits af met de film “The Life of David Gale”. Oscarwinnaars Kevin Spacey en Kate Winslet spelen de hoofdrollen in de film over een activist tegen de doodstraf, die zelf in de dodencel terechtkomt.

TBS-specialist Michiel van der Wolf (EUR) leidt op 5 oktober de film TBS in. Strafpleiter Geert-Jan Knoops behandelt onze persoonlijke favoeriet ‘A few good man’ op 2 november. Hoogleraar Gezondheidsrecht Martin Buijsen adstrueert ‘Mar Adentro’ op 7 december en tenslotte is er op 11 januari Wilhelmina Thomassen, lid van de Hoge Raad, die de film ‘Sisters in Law’ nader toelicht.

De Right Movie Night is een initiatief van rechtenstudenten uit Rotterdam en is bedoeld om studenten, juristen en andere geïnteresseerden bij elkaar te brengen om mee te denken over een juridisch en dus maatschappelijk onderwerp. De entree is € 5, en de locatie is Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam. Na afloop borrel in café Opa, Witte de Withstraat 49, Rotterdam Meer informatie: www.frg.eur.nl/film.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven