Twee nieuwe vicepresidenten Hoge Raad

Delen:

Foto: Chris van Houts

Raadsheren in de Hoge Raad Jaap de Hullu en Dineke de Groot worden beiden vicepresident. De ministerraad heeft vrijdag 30 juni besloten hen voor te dragen op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie.

Jaap de Hullu
Jaap de Hullu. Foto: Hoge Raad

Jaap de Hullu (1958) begint 1 september 2017 als vicepresident van de Hoge Raad. Op dit moment (sinds 2003) is hij raadsheer in de strafkamer van het hoogste rechtscollege. Eerder was De Hullu advocaat en partner (Sjöcrona, Van Stigt, De Roos en Pen), hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit van Tilburg en sinds 2015 ook staatsraad in buitengewone dienst bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Hullu volgt Leo van Dorst op. Willem van Schendel is de andere vicepresident in de strafkamer, die verder negen raadsheren telt.

Dineke de Groot. Foto: Hoge Raad

Dineke de Groot (1965) begint op 1 januari 2018 als vicepresident van de Hoge Raad. In 2012 werd zij raadsheer in de belastingkamer van de Hoge Raad en stapte een jaar later over naar de civiele kamer. Tevens is zij bijzonder hoogleraar rechtspraak en conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De Groot volgt Jacques Overgaauw op. De belastingkamer heeft drie kamervoorzitters: president van de Hoge Raad Maarten Feteris, vicepresident Robert Jan Koopman en over een half jaar ook Dineke de Groot.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven