Tyra Derby (Greenberg Traurig, LLP) over de keuze tussen advocatuur en notariaat

Student-stagiair van de week is Tyra Derby. Tyra loopt stage bij Greenberg Traurig. “Werken op het notariaat is heel divers en dat heeft mij positief verrast.”

Delen:

Tyra Derby

Tyra Derby (20) studeert rechtsgeleerdheid en notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij verwacht in juli 2023 af te studeren. Van november tot en met april 2023 is zij werkstudent bij Greenberg Traurig . Ze focust op notariaat ondernemingsrecht. 

Voor welke master heb je gekozen?
Ik ben in 2020 begonnen met de studie rechtsgeleerdheid en in 2021 besloot ik om de studie notarieel recht als tweede bachelor te gaan volgen. Voor beide bachelors wilde ik een aansluitende master volgen. Daarom heb ik voor zowel de master notarieel recht als ondernemingsrecht gekozen. 

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Met name de deur uitgaan, de bibliotheek van de VU heeft mij erg geholpen om te focussen. Als je mensen om je heen ziet studeren geeft dit jou extra motivatie om verder te gaan. Het nemen van genoeg pauzes kan ik ook adviseren, zodat je daarna er weer helemaal bij bent met je hoofd. 

Sommigen vinden het notariaat ‘stoffig’. Wat is jouw antwoord daarop?
Zelf dacht ik eerst ook dat ik het notariaat minder leuk zou vinden dan de advocatuur, maar het werk bij Greenberg Traurig heeft mij het tegendeel bewezen. De notariële afdeling ondernemingsrecht op een internationaal kantoor is verre van stoffig. Het beeld dat mensen hebben is dat de notarissen de hele dag alleen maar aktes aan het passeren zijn en dat is zeker niet het geval. We zijn bij het hele proces betrokken, vanaf de eerste kennismaking met de cliënt tot het closen van de deal. Hierin spelen wij een adviserende rol, en zorgen we ervoor dat alles juridisch klopt. Het leuke aan een internationaal kantoor is dat het grootste deel van de communicatie, waaronder het opstellen van aktes, overeenkomsten en communicatie met de cliënt in het Engels zijn.

En is het leuk om werkstudent te zijn?
Ja, ik vind het erg leuk om als werkstudent mee te werken in de praktijk van Greenberg Traurig. Bij Greenberg Traurig krijg ik de mogelijkheid om met zowel advocaten als notarissen mee te lopen. Het is mooi om te zien dat de concepten die ik opstel ook daadwerkelijk worden gebruikt bij het sluiten van deals. Daarnaast mag ik ook mee naar zittingen. Dit heeft mij ontzettend geholpen bij het maken van een keuze.

Wat is het belangrijkste dat je er tot nu toe geleerd hebt?
Dat je nog niet alles weet en dat dat ook helemaal niet erg is. Je hebt de theorie natuurlijk op de universiteit geleerd, maar het is toch anders om het in de praktijk toe te passen. Daarom is het belangrijk dat als je iets niet weet of als je interesse hebt in een bepaald onderwerp, er vooral naar te vragen. Een van de belangrijkste dingen is vooral ook om plezier te hebben in je werk, er is hier altijd wel tijd om even gezellig te kletsen en te lachen. 

Denk je verder te gaan in het notariaat?
Ik vond het een moeilijke keuze, maar door mee te werken in de praktijk heb ik ervaren dat ik verder wil gaan in het notariaat. Het heeft mij nog enthousiaster gemaakt voor de studie notarieel recht.

Wat is je tip voor medestudenten die stage willen lopen of werkstudent willen worden?
Loop vooral rond door kantoor om iedereen te leren kennen en een praatje te maken. Hierdoor leer je meer over de verschillende rechtsgebieden die je eerst wellicht minder interessant leken. Ook weten je collega’s je hierdoor beter te vinden, waardoor je eerder wordt gevraagd om te helpen. Hier leer je uiteindelijk het meeste van.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven