Veel carrièrewisselingen in de zomerperiode

Delen:

In de afgelopen zomerperiode waren er veel carrièrewisselingen en benoemingen bij de verschillende advocaten- notariskantoren. Verder zijn er enkele nieuwe kantoren opgericht.

CMS Derks Star Busmann heeft zich per 20 juli 2009 versterkt met advocaat-partner Cecilia van der Weijden (42). Zij is specialist in het energierecht. Van der Weijden was hiervoor als partner in dienst bij Norton Rose (2002-2009).

1 juni jl. heeft Bart Kasteleijn (59) de overstap gemaakt naar Holthuis International Lawyers (HIL). Hiermee groeit HIL in één klap uit tot de grootste China specialist in Nederland. Kasteleijn was tot 1 juni werkzaam bij Van Mens & Wisselink (VMW).

Advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen N.V. (AKD) heeft Paul Welten (34), advocaat Commercieel Vastgoed Eindhoven, per 1 juni 2009 benoemd tot partner. Welten heeft ruime ervaring op het gebied van privaatrechtelijk bouw- en vastgoedrecht, met een bijzondere focus op aangelegenheden waar overheidsgerelateerde partijen bij betrokken zijn.

Mabel Pigmans (32) is per 1 juli 2009 partner geworden bij Stek. Mabel Pigmans is specialist op het gebied van het economisch ordeningsrecht en een van de toonaangevende energierechtadvocaten van Nederland. Mabel Pigmans is sinds 2006 verbonden aan Stek, voorheen was zij werkzaam bij Allen & Overy.

Met ingang van 1 juli 2009 is de advocatenmaatschap Hogerzeil – Salomé – van Goethem / Advocaten opgericht en gevestigd aan de P.C. Hooftstraat. De onderscheidenlijke advocaten zijn gespecialiseerd in onder meer ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, medezeggenschapsrecht, arbeidsrecht, onderwijsrecht en huur- en vastgoedrecht.

Fanny Fung-A-Loi (38) is benoemd tot notaris te Curaçao. Zij volgt notaris Van der Plank op. Fung-A-Loi is gespecialiseerd in het onroerend goedrecht en richt zich in haar werkzaamheden onder andere op vastgoed-financiering. Notarissen Burgers en Fung-A-Loi gaan per 29 juni a.s. samenwerken in een maatschap. Het kantoor zal dan ‘Burgers & Fung-A-Loi Notarissen’ heten.

Rodrick Slot (34) is als Business Manager E-Commerce in dienst getreden bij Nassau Verzekeringen. Slot wordt verantwoordelijk voor het verder inrichten en uitbouwen van E-Commerce binnen Nassau.

Nienke Platenburg (48), voormalig directeur van EssentialPeople, heeft 13 juli jl. de start van haar eigen interimbureau Yoxa bekend gemaakt. Yoxa richt zich primair op de financiële en zakelijke dienstverlening. In plaats van het rekenen van een percentage over het tarief van de interimmer, werkt Yoxa met een vast tarief dat voor klanten vijf tot tien maal lager kan uitpakken.

Sinds 1 mei 2009 versterkt Justine van Lochem (28) als advocaat‐medewerker bij Boekel De Nerée de praktijkgroep Vastgoed. Zij is gespecialiseerd in het huurrecht, met de nadruk op het huurrecht van bedrijfsruimte (kantoor‐ en winkelruimte). Daarnaast beslaat haar werkgebied het algemeen verbintenissenrecht en het goederenrecht. Per 1 juli 2009 is ook Marlies Sloot (31) verbonden aan Boekel De Nerée als senior advocaat‐medewerker binnen de praktijkgroep Vastgoed. Marlies is sinds 2002 advocaat en gespecialiseerd in huurrecht (winkelruimte‐ en kantoorruimte), procesrecht en algemeen verbintenissenrecht gerelateerd aan vastgoed.

Femke de Jong-Struiksma (29) is per 1 april 2009 bij Schipper Noordam Advocaten in dienst getreden. Zij zal zich binnen de secties Vennootschapsrecht en Insolventierecht gaan bezighouden met het adviseren en procederen op het gebied van bedrijfsovernames, de (her)structurering van ondernemingen, conflicten binnen de vennootschap en contracten. Voorheen werkte zij jarenlang als advocaat en curator bij Ekelmans & Meijer Advocaten te Den Haag.

Matthijs van der Laarse (30) is per 1 mei 2009 teruggekeerd naar Schipper Noordam advocaten, na een jaar bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit te hebben gewerkt. Hij zal zich bij Schipper Noordam advocaten wederom gaan bezighouden met advisering en procedures op het gebeid van ondernemingsrecht, mededingingsrecht en insolventierecht.

Sophie Jacmain (39) gaat het litigation team van NautaDutilh in Brussel versterken als herstructurerings- en insvolventiespecialist. Sophie Jacmain komt van Allen & Overy waar zij in het litigation and contracts department aan het hoofd stond van het herstructureringsteam en waar zij voornamelijk ondernemingen in financiële moeilijkheden adviseerde en bijstond in procedures.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven