Veel carrièrewisselingen tijdens de zomerperiode

Delen:

In de afgelopen zomerperiode waren er zeer veel carrièrewisselingen en benoemingen bij de verschillende advocaten- notariskantoren. Veel zijn er al benoemd op de website, hieronder een overzicht van de wisselingen die nog niet vermeld waren op de website.

Stephanie DekkerPer 1 juli jl. is de sectie Arbeidsrecht van CMS Derks Star Busmann uitgebreid met Stephanie Dekker. Zij zal werkzaam zijn vanuit het CMS-kantoor te Amsterdam. Bij CMS specialiseert Stephanie Dekker zich (verder) in het arbeidsrecht en adviseert zij (internationale) ondernemingen over onder meer medezeggenschap, overgang van onderneming, reorganisaties, ontslagzaken en arbeidsvoorwaarden.

Christianne Bouma is met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 toegetreden als partner/aandeelhouder bij Van Hall Siemelink Advocaten, een nichekantoor arbeidsrecht gevestigd te Utrecht. Christianne was tot september 2008 werkzaam op de sectie Labour & Pension van Houthoff Buruma in Amsterdam. Van Hall Siemelink Advocaten werd in december 2006 opgericht door Martijn van Hall en Oscar Siemelink, beiden gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Inmiddels bestaat het kantoor uit 3 partners en 3 medewerkers.

Per 1 juli 2010 is Frank Zandee (36) benoemd tot partner bij Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen LLP. Frank Zandee heeft zich gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht en begeleidt middelgrote en grote (internationale) ondernemingen bij uiteenlopende ondernemingsrechtelijke kwesties zoals: fusies en overnames, herstructureringen, corporate goverance en vennootschaps- en contractenrecht. Frank begon zijn carrière in 1999 bij Holland Van Gijzen.

Advocaten- en notarissenkantoor Boekel De Nerée verwelkomt per 1 september Arjen Mulderije (42) als nieuwe M&A-partner. Mulderije gaat zich vooral toeleggen op de energiemarkt. Arjen Mulderije is sinds 1994 advocaat en was hiervoor als partner verbonden aan Holland Van Gijzen waar hij de afgelopen jaren als praktijkvoorzitter leiding heeft gegeven aan de M&A-praktijk voor Nederland en België. Daarvoor was hij advocaat bij Clifford Chance LLP en Stibbe in Amsterdam.

Simmons & Simmons heeft Johan Polet benoemd tot partner in de praktijkgroep Dispute Resolution. Johan Polet trad in 1998 in dienst bij Simmons & Simmons. Polet is actief in de procespraktijk van het kantoor. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van vennootschapsrechtelijke en commerciële procedures, met een focus op bestuurdersaansprakelijkheid en fraude. Zo is hij als lid van het legal team van eisers betrokken in procedures rondom Ceteco en KPNQwest.

Per 1 augustus is Peter Jansema (41) als shareholder begonnen bij het advocatenkantoor Greenberg Traurig. Hiervoor was Peter werkzaam als General Counsel voor de Europese vastgoedontwikkelingsmaatschappij Foruminvest en daarvoor als advocaat-medewerker bij Loeff Claeys Verbeke en bij Schaap & Partners. Met zijn enorme kennis van de vastgoedmarkt zal Peter een belangrijke bijdragen leveren aan de verdere uitbouw van de vastgoedpraktijk.

Stibbe opent op 1 september 2010 een nieuw kantoor in Luxemburg. Dirk Leermakers, die de overstap maakt van het Luxemburgse advocatenkantoor Bonn Schmitt Steichen, zal samen met zijn team het nieuwe kantoor vormgeven. Het kantoor zal zich richten op het vennootschapsrecht, belastingsrecht, vastgoedrecht en bank- en effectenrecht.

Advocatenen notariskantoor AKD heeft Matthijs Ingen-Housz en Heimon Smits benoemd tot partner. Beiden komen in Amsterdam de sectie ondernemingsrecht versterken. Matthijs Ingen-Housz heeft de afgelopen 15 jaar bij Clifford Chance gewerkt. Heimon Smits begon zijn loopbaan bij NautaDutilh (o.a. in New York) en maakte daarna een overstap naar Loyens & Loeff.

Per 1 augustus jl. is Marinda de Smidt (1976) toegetreden als partner bij Straatman Koster Advocaten. Marinda is specialist op het terrein van ruimtelijke ordening, natuurbescherming en milieu.

Naamswijziging en uitbreiding Böhler

Vanaf 1 juli gaat advocatenkantoor Böhler Franken Koppe Wijngaarden (Amsterdam) onder een nieuwe naam door het leven: Böhler. Britta Böhler is één van de oprichters van het kantoor. De overige partners zijn Victor Koppe, Michiel Pestman, Flip Schüller, Marq Wijngaarden en Liesbeth Zegveld.

Op 1 september treedt prof. Göran Sluiter als advocaat bij het kantoor in dienst. Hij gaat zich toeleggen op de internationale strafpraktijk, maar blijft tevens als hoogleraar internationaal strafrecht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Per 1 januari 2011 treden Bart Stapert en Marieke van Eik toe als partner.
Stapert legt zich toe op complexe grensoverschrijdende procedures waarbij mensenrechten centraal staan. Van Eik won in 2007 de prijs voor de beste jonge advocaat in het asiel- en vreemdelingenrecht. Als partner zal zij zich meer op het Europese recht gaan toeleggen.

Van Doorne benoemt advocaten tot counsel

Arno Voerman (1971) heeft in het bijzonder expertise op het gebied van financieel toezicht (Wft-advies en handhaving door DNB/AFM) en financiële geschillen (vooral schending zorgplicht).

Simone Hoogeveen (1973) houdt zich bezig met complexe nationale en internationale aansprakelijkheidsprocedures in het bijzonder met (grensoverschrijdende) ondernemingsrechtelijke geschillen (corporate litigation) en aansprakelijkheid van accountants.

Leonie Rammeloo (1972) heeft een vrij brede civiele praktijk met een accent op beroepsaansprakelijkheidskwesties, waarin zij met name voor advocaten en notarissen en hun verzekeraars optreedt.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven