Verhelderende stage voor Mellody Angela (HBN Law & Tax)

Delen:

Student-stagiair van de week is Mellody Angela. Mellody liep stage op Curaçao. “Ik ben blij dat ik kort heb mogen proeven hoe het werkleven van een advocaat eruitziet. Naast rechtsgeleerdheid studeer ik ook fiscaal recht. Aan de hand van deze stage is voor mij helder geworden dat mijn voorkeur op dit moment uitgaat naar een fiscale master.”

Mellody Angela (22) studeert rechtsgeleerdheid en fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij verwacht in september 2020 te kunnen starten aan haar master fiscaal recht (indirecte belastingen). Zij liep stage bij HBN Law & Tax op Curaçao van november tot en met december in 2019.

Een stage in Curaçao. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
In het najaar van 2018 was ik op het Caribbean Student Congres. Daar ontving ik een flyer waarop het kantoor en de mogelijkheid van een tweemaandelijkse stage vermeld was. Dit kwam voor mij perfect uit omdat ik nog geen stage had gelopen. Ik werd razend enthousiast van de kwaliteit, locatie en de expertise van HBN Law & Tax.

Wat waren je verwachtingen vooraf? Bijvoorbeeld wat betreft cultuurverschillen?
Mijn verwachtingen vooraf waren aardig hoog. Ik had een hoge werkdruk verwacht met lastige opdrachten vanuit verschillende rechtsgebieden. Dit omdat HBN Law & Tax op dit moment het grootste advocaten- en belastingadvieskantoor is in het Caribisch gebied. Daarnaast was voorafgaand aan mijn stage bekend dat ik ter afsluiting van mijn periode een referaat moest houden voor kantoorgenoten over een onderwerp naar keuze. Dit leek mij best spannend omdat ik nog nooit eerder een referaat gehouden heb voor professionals in het vakgebied.

Mijn ouders zijn allebei geboren en getogen op Curaçao. Hierdoor heb ik van huis uit veel meegekregen van de cultuur, de taal en de gewoontes. Ik was dus al bekend met de cultuur, waardoor ik geen opvallende cultuurverschillen heb ervaren.

Is werken in Curaçao heel anders dan in Nederland?
Voor zover ik kan beoordelen is werken in Curaçao best vergelijkbaar met Nederland. Een van de grote verschillen is natuurlijk het klimaat. Daarnaast zijn de werktijden en werkdagen op Curaçao wel iets anders in Nederland. Op Curaçao beginnen de meeste mensen om 08.00 uur, terwijl het in Nederland heel gangbaar is om 08.30 uur of 09.00 uur te beginnen. Daarbij komt parttime werken op Curaçao heel weinig voor en in Nederland juist wel veel.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Het sollicitatieproces verliep erg goed en snel. Ik heb via de mail mijn motivatiebrief en curriculum vitae verstuurd. Binnen twee werkdagen kreeg ik een reactie en een week later een telefonisch gesprek. Kort daarna kreeg ik het goede nieuws te horen en werd ik voorbereid op mijn stage. Er was geen assessment of andere testen die ik voorafgaand moest afleggen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Wat ik nooit meer zal vergeten is de wijze waarop mijn collega’s onderling met elkaar omgaan op de werkvloer. Er heerst een ontzettend fijne en relaxte sfeer op kantoor, waardoor ik mij erg op mijn gemak heb gevoeld. Deze sfeer kwam op verschillende manieren tot uiting. Hierbij valt te denken aan de diverse informatieve en educatieve kantoorbijeenkomsten zoals het referaat of de kantoorlunch, maar ook aan teamversterkende activiteiten zoals het kantoorweekend en het kerstdiner.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf gezien zou ik wel eerder beginnen aan het referaat. Ik hield het referaat over de zorgplicht van het land Curaçao ten aanzien van het milieu. Dit onderwerp is zeer complex en actueel, waardoor ik veel tijd kwijt was aan het onderzoek. Ik heb tot in de late uurtjes moeten werken om het referaat zo compleet mogelijk te kunnen presenteren.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Ik heb niet echt grote blunders gemaakt tijdens mijn stage. Het enige waar ik op dit moment aan kan denken, is dat ik een keer best wat tijd heb besteed aan een opdracht en dat ik na het inleveren te horen kreeg dat de onderzoeksvraag van de opdracht niet juist was. Hierdoor was heel de opdracht niet bruikbaar voor de advocaat en heb ik dus zeer kostbare tijd verspild.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven